Επιχείρησε να διευκολύνει αλλοδαπούς να ταξιδέψουν

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Κω βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι επιχείρησε να διευκολύνει δύο αλλοδαπούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 25χρονος φέρεται να παρείχε κάλυψη στους δύο αλλοδαπούς, ώστε να μην τους γίνουν αστυνομικοί έλεγχοι κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο της Κω και με τελικό σκοπό να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό τη Φινλανδία.

Εκτός από τον 25χρονο συνελήφθησαν και οι δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 21 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια με στοιχεία άλλων προσώπων.

Επίσης και στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου συνελήφθησαν συνολικά εννέα αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 20 έως 38 ετών, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια, καθώς και ταυτότητες με στοιχεία άλλων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και της διακίνησης παράτυπων μεταναστών.