Σύναξη πρωταθλητών στην πίστα

Μεθαύριο θα ξεκινήσει η δράση και πάλι στην ποδηλασίας πίστας αφού θα διεξαχθεί η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Κορυφαίοι ποδηλάτες από τα σημαντικότερα σωματεία της χώρας θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση έως και την Κυριακή για την ανάδειξη των πρωταθλητών Ελλάδος. Ανάμεσα σ’ αυτούς και οι εκπρόσωποι της ροδίτικης ποδηλασίας σε αγώνες που πολλές φορές ο νικητής κρίνεται στη…  λεπτομέρεια.

Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν:
Άνδρες: ταχύτητα, 1000μ. ατομικής χρονομέτρησης, ατομικό πουρσουίτ 4χλμ., κέιριν, αγώνας πόντων 30χλμ., σκρατς 15χλμ., ομαδικό σπριντ, ομαδικό πουρσοιυίτ 4χλμ., μάντισον 40χλμ.

Γυναίκες: ταχύτητα, 500μ. ατομικής χρονομέτρησης, ατομικό πουρσουίτ 3χλμ., κέιριν, σκρατς 10χλμ.  

Περισσότερα για τους αγώνες από την προκήρυξη:
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και της UCI και τις τροποποιήσεις τους, για την ποδηλασία πίστας.

Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων:
-Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
-Στους αγώνες Ταχύτητας, Ατομικής Χρονομέτρησης και Ατομικό Πουρσουίτ Ανδρών και Γυναικών κάθε σωματείο συμμετέχει με το μέγιστο τρεις ποδηλάτες/ποδηλάτισσες, ανά κατηγορία (δηλώνονται 4 ποδηλάτες, συμμετέχουν οι 3).

-Στους αγώνες Κέιριν, Πόντων, Σκράτς κάθε σωματείο συμμετέχει με το μέγιστο δύο ποδηλάτες ανά κατηγορία. (δηλώνονται 3 ποδηλάτες, συμμετέχουν οι 2).
-Οι Πρωταθλητές Ελλάδος του 2017, στα παραπάνω ατομικά αγωνίσματα συμμετέχουν ονομαστικά, επιπλέον του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ανά σωματείο.
-Κάθε ποδηλάτης της κατηγορίας Ανδρών, μπορεί να συμμετάσχει το μέγιστο σε πέντε αγωνίσματα, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά ομαδικό.

-Κάθε ποδηλάτισσα της κατηγορίας Γυναικών θα συμμετάσχει το μέγιστο σε πέντε αγωνίσματα, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά ομαδικό.
-Στο Ομαδικό Πουρσουίτ Ανδρών, κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερεις ποδηλάτες (δηλώνονται 6 ποδηλάτες, συμμετέχουν οι 4). Μια ομάδα δεν επιτρέπεται να εκκινήσει με λιγότερους ποδηλάτες.
-Στο Ομαδικό Σπριντ Ανδρών και Γυναικών, κάθε ομάδα αποτελείται από τρείς ποδηλάτες (δηλώνονται 4 ποδηλάτες και συμμετέχουν οι 3) και αντίστοιχα δύο ποδηλάτισσες (δηλώνονται 3 ποδηλάτισσες και συμμετέχουν οι 2).

-Στους αγώνες Ομαδικό Πουρσουίτ, Ομαδικό Σπριντ και Μάντισον κάθε σωματείο μπορεί να συμμετέχει με μια (1) ομάδα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.
-Στα 200μ. Ταχύτητας, για την κατηγορία Ανδρών θα προκριθούν οι 16 καλύτεροι χρόνοι των προκριματικών, ενώ αντίστοιχα για τις Γυναίκες οι 8 καλύτεροι χρόνοι.

- Στα αγωνίσματα Πόντων και Σκρατς, σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία δηλώσουν συμμετοχή, περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, τότε θα διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας σε 2 σειρές, έτσι ώστε στον τελικό να προκριθεί ένας συνολικός αριθμός 20 - 24 αθλητών.
-Τα αγωνίσματα στα οποία θα δηλώσει συμμετοχή αριθμός ποδηλατών η ποδηλατισσών, λιγότερος από τον ελάχιστο προβλεπόμενο από τους κανονισμούς, δεν θα διεξαχθούν.
-Γενικά αλλαγές αθλητών επιτρέπονται μόνο με δηλωμένους ως αναπληρωματικούς ποδηλάτες στις δηλώσεις συμμετοχής. Ακυρώσεις συμμετοχών, μπορούν να γίνουν μέχρι και την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου.

Από τη στιγμή έναρξης των αγώνων, αλλαγές αθλητών επιτρέπονται μόνο με δηλωμένους ως αναπληρωματικούς ποδηλάτες, μέχρι και την προηγούμενη ημέρα κάθε αγωνίσματος, ή προκειμένου για ομαδικά αγωνίσματα, μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από τους κανονισμούς.
Την ημέρα διεξαγωγής ενός αγωνίσματος δεν επιτρέπεται καμιά αλλαγή δηλωμένου ποδηλάτη εκτός και αν πρόκειται για αλλαγή στη σύνθεση του ομαδικού σπριντ ή του ομαδικού πουρσουίτ.
-Χωρίς να παραβλέπονται οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, ποδηλάτης (-ισσα), που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του σωματείου του, για κάθε ποδηλάτη / ισσα, ανά αγώνισμα.

Το ίδιο θα ισχύει και στην περίπτωση ομαδικών αγωνισμάτων, όπου για κάθε κάθε ποδηλάτη /ισσα, της ομάδας θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του σωματείου του.
-Επίσημες προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες: To πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

-Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις. Επίσης κατά τη διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη.
-Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις επίσημες δηλωμένες για το 2018 εμφανίσεις των σωματείων τους.

-Επίσημες προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες: Πέμπτη 06/09/2018 και ώρες 10:00 - 18:00, και στα μεσημεριανά διαλείμματα σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων.
-Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί σε αίθουσα του ποδηλατοδρομίου, την Πέμπτη 6/9/2018, από τις 15:30 – 17:30, όπου θα γίνει ο έλεγχος των δελτίων, η επιβεβαίωση των συμμετοχών και η παραλαβή των αριθμών.

Τεχνικό Συνέδριο:
Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6/9/2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η παρουσία των εκπροσώπων η/και προπονητών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο τεχνικό συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί που αναφέρονται στη Δήλωση Συμμετοχής του κάθε Σωματείου.
Οι εν λόγω εκπρόσωποι, θα πρέπει να παρουσιάσουν την επίσημη εμφάνιση του Σωματείου τους για το 2018 ή φωτογραφία της.

Έπαθλα:
-Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, κάθε αγωνίσματος.
-Στον Πρωταθλητή Ελλάδος θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.
-Κύπελλο θα απονεμηθεί στην Πρωταθλήτρια Ομάδα Ανδρών και Γυναικών.
Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Πρόγραμμα Αγώνων: Επισυνάπτεται ενδεικτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μετά το Τεχνικό Συνέδριο.

-Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. Ματαίωση αγωνισμάτων κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Πρωταθλήτρια Ομάδα:
-Για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας Ομάδας κάθε ηλικιακής κατηγορίας, θα εφαρμόζονται οι Γενικοί Κανονισμοί της Ε.Ο.Ποδηλασίας, άρθρα 1.4.015, 1.4.016 και 1.4.017.
-Η Ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα λάβει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ομάδας Πίστας 2018 για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών χωριστά.