Πρωτοποριακές ενέργειες στον Ατρόμητο

Η ομάδα του Ατρόμητου Διμυλιάς είναι από τις λίγες ομάδες, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, που δεν βασίζεται σε ξένους παράγοντες για να βιώσει. Τα μέλη της διοίκησής της έχουν καταφέρει στο λίγο χρόνο (δεύτερος χρόνος) που βρίσκονται στο Δ.Σ., να φτιάξουν ένα κλίμα ενότητας γύρω από την ομάδα, φέρνοντας κοντά τους τον κόσμο, που χωρίς να του ζητηθεί, είναι πρόθυμος να προσφέρει με το δικό του τρόπο ο καθένας. 

Την προηγούμενη περίοδο ο Ατρόμητος λειτουργώντας καθαρά ερασιτεχνικά και καταφέρνοντας να έχει στο δυναμικό του ντόπιους στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας, αλλά δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να δηλώσουν συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία. Ο λόγος, γιατί δεν θέλουν να “ξενιτευτούν”, αφού η Β’ κατηγορία απαιτεί γήπεδο με πλαστικό τάπητα ή χόρτο. Το γήπεδο Διμυλιάς είναι από τα λίγα επάνω στο νησί μας, που είναι χωμάτινο παρά τις υποσχέσεις των τοπικών «αρχόντων».

Έτσι λοιπόν οι διοικούντες την ομάδα αποφάσισαν να λειτουργήσουν από μόνοι τους και να προσπαθήσουν με προσωπική εργασία και πόρους, να βελτιώσουν τουλάχιστον το υπάρχον γήπεδο. Σ’ αυτή τους την προσπάθεια όμως δεν είναι μόνοι, καθώς οι συγχωριανοί τους, τους στηρίζουν έμπρακτα και με εθελοντική εργασία και οικονομικά. Οι ντόπιοι επιχειρηματίες που εδρεύουν είτε εντός του χωριού, είτε στο υπόλοιπο νησί, έχουν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και ο καθένας με την οικονομική του δυνατότητα, προσφέρει ανάλογα στην προσπάθεια αυτή.

Χαρακτηριστική είναι μια φράση του προέδρου του Ατρόμητου, Στέργου Σαρίκα, που σε επικοινωνία που είχε μαζί μας είπε πως τον πήρε τηλέφωνο ντόπιος επιχειρηματίας και του είπε «γιατί δεν ήρθατε σε μένα για να σας δώσω βοήθεια, να έρθετε αμέσως!!».  

Είναι πράγματι συγκινητική η συμμετοχή των ανθρώπων του χωριού, οι οποίοι βλέπουν να γίνεται κάτι καλό και αγνό στον τόπο τους και θέλουν να βρίσκονται κι αυτοί μέσα σ’ αυτό.


Σχετικά με το τι έχει κάνει τελευταία η διοίκηση της ομάδας με την εθελοντική εργασία, είναι κάποιες βελτιώσεις στον γηπεδικό χώρο. Συγκεκριμένα γκρεμίστηκε η νότια πλευρά της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου, ώστε να μεταφερθεί 2,5 μέτρα πιο έξω, καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού, αφού η απόσταση τείχους και πλάγιας γραμμής ήταν πολύ μικρή, περίπου ένα μέτρο.

Επίσης μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας θα έχουν φτιάξει και σκέπαστρο σε μέρος της εξέδρας, προκειμένου να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη θα φτιαχτούν καινούργιοι πάγκοι, καθώς οι παλιοί ήταν πολύ μικροί και θα κατασκευαστεί και τρίτος (δεν υπήρχε) για τον παρατηρητή.


Επίσης η διοίκηση του Ατρόμητου προχώρησε στην αγορά ενός 9θέσιου Vane, ώστε να μεταφέρονται μ’ αυτό στις προπονήσεις οι ποδοσφαιστές που μένουν στη Ρόδο. Μ’ αυτό τον τρόπο η ομάδα θα γλιτώσει τα οδοιπορικά που είναι και η μόνη της οικονομική υποχρέωση απέναντι στους παίκτες, αφού όλοι έχουν συμφωνήσει να αγωνίζονται χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις.

Διήμερο πανηγύρι στην Παναγιά Ελεούσα
Στο μεταξύ την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 του μηνός γίνεται το καθιερωμένο πανηγύρι στον προαύλιο χώρο της Παναγιάς Ελεούσας, την οργάνωση του οποίου θα αναλάβει η διοίκηση του Ατρόμητου κι είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί ο σύλλογος οικονομικά. Οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν τους φίλους της να την τιμήσουν για άλλη μια φορά με την παρουσία τους συνεισφέροντας μ’ αυτό τον τρόπο στο σκοπό της εκδήλωσης.

Στις 17/9 η έναρξη της προετοιμασίας
Για τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου έχει καθοριστεί η έναρξη της προετοιμασίας του Ατρόμητου. Οι διακοπές για τους ποδοσφαιριστές τελειώνουν πλέον και θα πρέπει να ετοιμάζονται να… χύσουν πολύ ιδρώτα ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος. Η πρώτη συνάντηση δεν έχει ακόμη αποφασισθεί πότε θα γίνει, αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα.