Επιστροφή στα θρανία! Έχεις ήδη πρόσβαση σε εκατοντάδες σχολικά βοηθήματα

Επιστροφή στα θρανία! Έχεις ήδη πρόσβαση σε εκατοντάδες σχολικά βοηθήματα

Επιστροφή στα θρανία! Έχεις ήδη πρόσβαση σε εκατοντάδες σχολικά βοηθήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1636 ΦΟΡΕΣ

Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού, των διακοπών και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Κάποια παιδία ανυπομονούν για αυτό αφού έχουν γεμίσει τις «μπαταρίες» τους και έχουν όρεξη για μάθηση.

Για άλλα, η επιστροφή στο σχολείο είναι λιγότερο ευχάριστη και πολλές φορές αγχωτική αφού οι σχολικές υποχρεώσεις πέφτουν βαριές στις μικρές παιδικές τους πλάτες.

Δυστυχώς το ίδιο άγχος αποκτά και ο γονιός όταν βλέπει το παιδί αρνητικό και προβληματισμένο για το σχολείο. Ο γονιός, ιδίως τα πρώτα σχολικά χρόνια, καλείται να παίξει τον ρόλο και του δασκάλου αφού είναι εκείνος που βοηθάει το παιδί με τα μαθήματα και τις εργασίες του. Όταν τα πράγματα κάποια στιγμή δυσκολεύουν ακόμα και για αυτόν τότε έρχεται η απόγνωση.

Εδώ όμως υπάρχει η θετική πλευρά του διαδικτύου. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα  taexeiola.gr  λειτουργεί από το 2011 και προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε εκατοντάδες βοηθήματα και εκπαιδευτικό υλικό. Δεν υπάρχει κανένα κόστος, δεν χρειάζεται εγγραφή καιο γονιός ή ο μαθητής μπορεί να το επισκεφθεί οποιαδήποτε στιγμή. Μπορεί να χρησιμοποιήσει βοηθητικό υλικό για τις εργασίες της ημέρας, για την εμπέδωση της ύλης αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση των γνώσεων του.

Στο taexeiola υπάρχει η δυνατότητα της ανάγνωσης online για όλα τα βιβλία και η δυνατότητα κατεβάσματος για πολλά από αυτά. Για παράδειγμα αν θέλουμε να δούμε τις λύσεις του τετραδίου εργασιών στα Μαθηματικά της έκτης τάξης ή του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας ανοίγουμε τη σελίδα και διαβάζουμε το βοήθημα online. Αν θέλουμε το Βοήθημα Γλώσσας με θεωρία και ασκήσεις ανοίγουμε το συγκεκριμένο βιβλίο και εδώ υπάρχει η δυνατότητα κατεβάσματος (downloading) του αρχείου pdf και έπειτα της εκτύπωσης.

 

Όπως διαβάζουμε στο προφίλ της σελίδας αρχικά στόχος του taexeiola ήταν να συλλέγει και να αναρτά αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό και έπειτα από παρότρυνση των αναγνωστών ξεκίνησε να δημιουργεί και να εκδίδει νέα ψηφιακά βοηθήματα που διαθέτει ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Hεκπαιδευτική πλατφόρμα μπορεί να γινεί ένας χρήσιμος οδηγός για τους μαθητές όλων των τάξεων. Ειδικά όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα για εξωσχολική βοήθεια, γνωρίζεις ότι ένα μικρό διαδικτυακό φροντιστήριο είναι εκεί και σε περιμένει. Μπορείτε να δείτε εδώ συγκεντρωμένα τα βοηθήματα και λυσάρια για όλες τις τάξεις.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου