Σήμερα η εκκίνηση στην Τάφρο του Δρόμου της Νίκης

Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου 5χλμ. «Δρόμος της Νίκης» στη Μεσαιωνική Τάφρο, μια διοργάνωση της 95 ΑΔΤΕ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.  Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.00 και έως δεκαπέντε λεπτά πριν από την εκκίνηση οι υπεύθυνοι θα δέχονται τις συμμετοχές των δρομέων. Μάλιστα στο χώρο της εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και φαρμάκων, για να δοθούν από τους διοργανωτές στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και την κοινωνική δομή της «Μέριμνα».

Οι λεπτομέρειες του αγώνα βάσει της προκήρυξης:
«Όλοι οι συμμετέχοντες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι ανεξάρτητοι Δρομείς και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Δηλώνετε υπεύθυνα, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον 2ο Αγώνα Δρόμου Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου ΄΄ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ 2018΄΄. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ. Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η ημέρα του Αγώνα ‘’ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ 2018’’ Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:45. (Η Γραμματεία  θα ανοίξει για τις τελευταίες εγγραφές στις 16:45).
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται για το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας στο γραφείο του Σχη κ. Βασιλειάδη Χρήστου (95 ΑΔΤΕ) κιν.: 6936832295 τηλ.:2241055170email: 95adte@gmail.comκαι για τους πολίτες στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου υπόψη του Τεχνικού Διευθυντή Κου Διακονικόλα Σάββα, τηλ.-fax: 2241030145, email: segasdod@gmail.com

Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Διακονικόλα, Διευθυντή του Αγώνα και Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο 22410 30145 ή στο 6942475735.
Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής Δηλώνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση αποστολής, μόνο του εντύπου της δήλωσης συμμετοχής, η Ο.Ε. δεν θα κάνει αποδεκτή τη δήλωση συμμετοχής και ο/η δρομέας δεν θα συμμετέχει στον αγώνα. (Εξαιρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ που φέρουν δελτίο ιατρικώς θεωρημένο).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Οι διοργανωτές προχώρησαν σε μια μικρή τροποποίηση της διαδρομής προς διευκόλυνση των δρομέων κατά την αναστροφή τους και συνολικά η περιγραφή της είναι η ακόλουθη:

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το θέατρο Μελίνα Μερκούρη μέσα στην Μεσαιωνική Τάφρο και με κατεύθυνση προς την είσοδο/έξοδο της Τάφρου. Μετά την εκκίνηση 40μ η κατεύθυνση είναι ελαφρός δεξιά πάνω στο φυσικό χορτάρι. Μετά από  210 μέτρα θα γίνει μία αναστροφή αριστερά με  κατεύθυνση το θέατρο όπου έγινε η εκκίνηση.  Περνάμε μπροστά από το θέατρο και κατευθυνόμαστε όπως πηγαίνει η διαδρομή της τάφρου μέχρι την άλλη είσοδο-έξοδο όπου είναι τα ταξί του Μανδρακίου πίσω από το Ήχος και φώς.

Εκεί έχουμε αναστροφή και επιστρέφουμε προς το θέατρο Μελίνα Μερκούρη ξανά. Περνάμε πίσω από το θέατρο και επαναλαμβάνουμε την διαδρομή όπως στην αρχή μέχρι την αναστροφή. Φτάνουμε μέχρι την είσοδο-έξοδο και κάνουμε την αναστροφή για να τερματίσουμε μπροστά στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη.  Η διαδρομή έχει ελαφριές ανηφόρες και κατηφόρες. Αποτελείται κυρίως από χώμα, χαλίκια πετρώδη, και φυσικό γρασίδι. Η διαδρομή είναι ακριβώς 5,000 μέτρα.