Την Κυριακή στη Ρόδο η Αλέκα Παπαρήγα

Την ερχόμενη Κυριακή,  9 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το βράδυ, στο θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον», πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, κα Αλέκα Παπαρήγα.

Για το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες ο Γραμματέας της ΚΝΕ στην περιοχή μας, Βασίλης Φιλίππου, και ο Γραμματέας της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ, Κώστας Γιαννόπουλος.

Καταρχήν, ο κ. Φιλίππου, είπε ότι φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και σ’ αυτή την επέτειο είναι αφιερωμένο και το φετινό Φεστιβάλ. Καλούν, λοιπόν, τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, να γνωρίσει τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα από τη δραστηριότητα του Φεστιβάλ και να εμπιστευτεί την ΚΝΕ, μια νεολαία που είναι ριζωμένη στους φοιτητές, τους μαθητές και τους τόπους δουλειάς και να βαδίσουν μαζί στον αγώνα που χρειάζεται να γίνει σήμερα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε το Φεστιβάλ έναν θεσμό πολιτιστικό και πολιτικό, που κρατάει πάνω από σαράντα χρόνια, που κάθε χρόνο γυρνάει όλη την Ελλάδα και αγκαλιάζεται από τη νεολαία και το λαό, σε εκατοντάδες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, και βέβαια και στην περιοχή μας εδώ και πολλές δεκαετίες τώρα.

Την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική φεστιβαλική εκδήλωση για τη Ρόδο με ομιλήτρια την κα Αλέκα Παπαρήγα, και θεωρούν ότι αυτή τη γιορτή που κορυφώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα με δεκάδες δραστηριότητες, στην περιοχή μας αξίζει να την παρακολουθήσουν οι νεολαίο και ο λαός και από άποψη του πολιτιστικού προγράμματος αλλά και επειδή θα υπάρχει ένα αφιέρωμα όπως και εκθέσεις για το ντόπιο κίνημα.

Ακόμη, θεωρούν ότι η νεολαία και ο κόσμος στην περιοχή μας, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, την ίδια στιγμή που οι διεθνείς εξελίξεις προκαλούν ανησυχία, αξίζει  να λάβει υπόψη του τη στάση του ΚΚΕ και, βέβαια, ο κόσμος να ακούσει την ομιλία της κας Παπαρήγα.
Σημειώνεται ότι, η εκδήλωση, θα πλαισιωθεί με λαϊκό γλέντι με τη Χριστίνα Κόζα και την ορχήστρα της.