Λίγοι και καλοί σήμερα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην πίστα...

Σήμερα δίδεται η εκκίνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Ανδρών-Γυναικών, με όλους τους πρωταθλητές ανά αγώνισμα να δίνουν το «παρών» επιδιώκοντας ξανά πρωτιές και μετάλλια. 

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μ’ ένα διάλειμμα από τις 2 έως τις 4.30, θα διεξάγονται αγώνες στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο όπου θα έχει παρουσίες και η ροδίτικη ποδηλασία. 
Από τον Ροδήλιο θα συμμετάσχει ο Κυριάκος Παπασταματάκης ενώ από τον Διαγόρα θα προσπαθήσει για τη διάκριση ο Κωνσταντίνος Κωνστάντουρας. Άλλοι αθλητές δεν θα αγωνιστούν με τα χρώματα ροδίτικου συλλόγου, σε μια διοργάνωση με πολύ συναγωνισμό, η οποία πολλές φορές κρίνει και τη συμμετοχή στις εθνικές μας ομάδες. 
Περισσότερες ωστόσο θα είναι οι συμμετοχές αύριο στις ίδιες εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Όμνιουμ Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων. 

Περισσότερα για τους αγώνες από την προκήρυξη:
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και της UCI και τις τροποποιήσεις τους, για την ποδηλασία πίστας. 

Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων: 
-Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, με τις παρακάτω προϋποθέσεις: 
-Στους αγώνες Ταχύτητας, Ατομικής Χρονομέτρησης και Ατομικό Πουρσουίτ Ανδρών και Γυναικών κάθε σωματείο συμμετέχει με το μέγιστο τρεις ποδηλάτες/ποδηλάτισσες, ανά κατηγορία (δηλώνονται 4 ποδηλάτες, συμμετέχουν οι 3). 
-Στους αγώνες Κέιριν, Πόντων, Σκρατς κάθε σωματείο συμμετέχει με το μέγιστο δύο ποδηλάτες ανά κατηγορία. (δηλώνονται 3 ποδηλάτες, συμμετέχουν οι 2). 

-Οι Πρωταθλητές Ελλάδος του 2017, στα παραπάνω ατομικά αγωνίσματα συμμετέχουν ονομαστικά, επιπλέον του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ανά σωματείο. 
-Κάθε ποδηλάτης της κατηγορίας Ανδρών, μπορεί να συμμετάσχει το μέγιστο σε πέντε αγωνίσματα, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά ομαδικό. 
-Κάθε ποδηλάτισσα της κατηγορίας Γυναικών θα συμμετάσχει το μέγιστο σε πέντε αγωνίσματα, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά ομαδικό. 

-Στο Ομαδικό Πουρσουίτ Ανδρών, κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερεις ποδηλάτες (δηλώνονται 6 ποδηλάτες, συμμετέχουν οι 4). Μια ομάδα δεν επιτρέπεται να εκκινήσει με λιγότερους ποδηλάτες. 
-Στο Ομαδικό Σπριντ Ανδρών και Γυναικών, κάθε ομάδα αποτελείται από τρείς ποδηλάτες (δηλώνονται 4 ποδηλάτες και συμμετέχουν οι 3) και αντίστοιχα δύο ποδηλάτισσες (δηλώνονται 3 ποδηλάτισσες και συμμετέχουν οι 2). 

-Στους αγώνες Ομαδικό Πουρσουίτ, Ομαδικό Σπριντ και Μάντισον κάθε σωματείο μπορεί να συμμετέχει με μια (1) ομάδα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. 
-Στα 200μ. Ταχύτητας, για την κατηγορία Ανδρών θα προκριθούν οι 16 καλύτεροι χρόνοι των προκριματικών, ενώ αντίστοιχα για τις Γυναίκες οι 8 καλύτεροι χρόνοι. 
- Στα αγωνίσματα Πόντων και Σκρατς, σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία δηλώσουν συμμετοχή, περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, τότε θα διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας σε 2 σειρές, έτσι ώστε στον τελικό να προκριθεί ένας συνολικός αριθμός 20 - 24 αθλητών. 

-Τα αγωνίσματα στα οποία θα δηλώσει συμμετοχή αριθμός ποδηλατών ή ποδηλατισσών, λιγότερος από τον ελάχιστο προβλεπόμενο από τους κανονισμούς, δεν θα διεξαχθούν. 
-Γενικά αλλαγές αθλητών επιτρέπονται μόνο με δηλωμένους ως αναπληρωματικούς ποδηλάτες στις δηλώσεις συμμετοχής. Ακυρώσεις συμμετοχών, μπορούν να γίνουν μέχρι και την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου. 

Από τη στιγμή έναρξης των αγώνων, αλλαγές αθλητών επιτρέπονται μόνο με δηλωμένους ως αναπληρωματικούς ποδηλάτες, μέχρι και την προηγούμενη ημέρα κάθε αγωνίσματος, ή προκειμένου για ομαδικά αγωνίσματα, μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από τους κανονισμούς. 
Την ημέρα διεξαγωγής ενός αγωνίσματος δεν επιτρέπεται καμιά αλλαγή δηλωμένου ποδηλάτη εκτός και αν πρόκειται για αλλαγή στη σύνθεση του ομαδικού σπριντ ή του ομαδικού πουρσουίτ. 

• Τον Διαγόρα θα εκπροσωπήσει γι’ άλλη μια διάκριση ο Κωνσταντίνος Κωνστάντουρας
Τον Διαγόρα θα εκπροσωπήσει γι’ άλλη μια διάκριση ο Κωνσταντίνος Κωνστάντουρας


-Χωρίς να παραβλέπονται οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, ποδηλάτης ή ποδηλάτισσα, που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του σωματείου του, για κάθε ποδηλάτη ή ποδηλάτισσα, ανά αγώνισμα. Το ίδιο θα ισχύει και στην περίπτωση ομαδικών αγωνισμάτων, όπου για κάθε κάθε ποδηλάτη ή ποδηλάτισσα, της ομάδας θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του σωματείου του. 
-Επίσημες προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες: To πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής. 

-Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις. Επίσης κατά τη διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη. 
-Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις επίσημες δηλωμένες για το 2018 εμφανίσεις των σωματείων τους. 

Έπαθλα: 
-Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, κάθε αγωνίσματος. 
-Στον Πρωταθλητή Ελλάδος θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος. 
-Κύπελλο θα απονεμηθεί στην Πρωταθλήτρια Ομάδα Ανδρών και Γυναικών. 

-Απονομές Επάθλων:  Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία. 

- Πρόγραμμα: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. Ματαίωση αγωνισμάτων κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα. 

Πρωταθλήτρια Ομάδα: 
-Για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας Ομάδας κάθε ηλικιακής κατηγορίας, θα εφαρμόζονται οι Γενικοί Κανονισμοί της Ε.Ο.Ποδηλασίας, άρθρα 1.4.015, 1.4.016 και 1.4.017. 
-Η Ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα λάβει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ομάδας Πίστας 2018 για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών χωριστά.