Καματερός: Η νησιωτικότητα  στη μεταμνημονιακή εποχή

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός συναντήθηκε προχθές με το νέο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη στο πλαίσιο των καθηκόντων του σαν συντονιστής της Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ για τη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική.

Συζήτησαν τα ζητήματα ναυτιλίας όπως π.χ. Ακτοπλοϊκό, Ναυτική Εκπαίδευση κ.α.
Επιβεβαίωσε ο κος υπουργός την άμεση λειτουργία της  Σχολής ΑΕΝ στην Κάλυμνο, την οποία θα εγκαινιάσει σύντομα.

Ιδιαίτερη όμως συζήτηση έγινε για την υλοποίηση της νησιωτικής πολιτικής και τα μέτρα που πρέπει να προχωρήσουν στη μεταμνημονιακή εποχή όπως η ολοκλήρωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, φορολογικά μέτρα κ.α. και η θεσμοθέτηση εργαλείων για την εφαρμογή της όπως η κατηγοριοποίηση των νησιών και ο προέλεγχος των Ν/Σ που κατατίθενται στη Βουλή για την εφαρμογή της νησιωτικότητας.

«Είμαστε τυχεροί, δήλωσε ο βουλευτής, που έχουμε υπουργό τον κ. Φ. Κουβέλη που είναι βαθύς γνώστης της νησιωτικότητας και υποστηρικτής της. Εξάλλου είχε πρωτοστατήσει στη συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας».

Τις επόμενες μέρες ο Ηλίας Καματερός έχει κανονίσει να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ν. Σαντορινιό για τα ίδια θέματα, μέσα από τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο του ως αναπληρωτή υπουργού.