Γιώργος Χατζημάρκος: Και το 2018 θα κάνουμε ρεκόρ στον τουρισμό

Όχι μόνο εξελίσσεται ικανοποιητικά η τουριστική περίοδος στη Ρόδο και στα περισσότερα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά φαίνεται ότι στα μεγάλα η φετινή τουριστική περίοδος θα τερματιστεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τρεις αεροπορικές εταιρείες ταυτόχρονα για τη δραστηριοποίησή τους στο Νότιο Αιγαίο αλλά και για την αύξηση των πτήσεών τους, κάνει τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο να είναι ακόμα πιο αισιόδοξος για το μέλλον.

Παράλληλα αναμένεται σύντομα η υπογραφή της συμφωνίας με το CNN για τη διαφημιστική προβολή των νησιών τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ εκείνο το διάστημα θα γίνουν γνωστά και κάποια πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες που διεξάγονται τόσο από τη Fraport Greece όσο και από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η περιφέρεια.

«Στο τέλος της σεζόν αναμένονται κάποια στοιχεία, υπολογίζουμε στο τέλος του Νοεμβρίου, από Fraport ενώ έχουμε αποκτήσει και εμείς ένα σύμβουλο ως εξωτερικό συνεργάτη σε αυτό το αντικείμενο μία εξειδικευμένη εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, η οποία έχει μία πολύ μακρά εμπειρία από τις καλύτερες που υπάρχουν στη διεθνή αγορά.

Το φθινόπωρο μαζί με την έναρξη του νέου κύκλου των τουριστικών εκθέσεων έχουμε ανοιχτές τρεις συζητήσεις με αντίστοιχες μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες είτε για να έρθουν για πρώτη φορά, είτε για να επιστρέψουν είτε για να πυκνώσουν τις πτήσεις τους.

Οι συζητήσεις με όλες είναι σε εξέλιξη και μάλιστα πιστεύω ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη και στις τρεις» δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης ενώ αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου υπογράμμισε τα εξής:  «Σε ό,τι αφορά την εικόνα που έχω για τη σεζόν είναι ότι προχωρά κανονικά, ο Σεπτέμβριος είναι ένας πάρα πολύ καλός μήνας ειδικά στους μεγάλους προορισμούς, ο Οκτώβριος επίσης θα είναι «δυνατός» και τώρα μπορούμε να πούμε ότι… κλέβουμε μέρες και από το Νοέμβριο.

Σε κάποια μεγάλα νησιά μπορούμε να πούμε ότι κλέβουμε και ένα 15μερο από το Νοέμβριο που είναι πολύ σημαντικό για την επιμήκυνση, ενώ αν ένα ακόμα νησί μας καταφέρει και κερδίσει ένα 10ήμερο στο Νοέμβριο, κάτι που το προσπαθούμε, τότε θα είναι εντυπωσιακό και το ρεκόρ του 2018 σε ό,τι αφορά τις αφίξεις.

Το 2016, κάναμε ρεκόρ, το 2017 κάναμε επίσης ρεκόρ και το 2018 θα κάνουμε ρεκόρ! Πολύ συχνά γίνεται συζήτηση ότι πίσω από τα ρεκόρ υπάρχουν… άφραγκοι τουρίστες και αυτό γιατί κάποιοι μιλούν εύκολα. Αυτή είναι μία εθνική συζήτηση… καθώς οι αποφάσεις  πρέπει να ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο και όχι από τοπικό φορέα.

Σε ό,τι αφορά το CNN δεν έχει υπογραφεί ακόμα η συμφωνία αλλά βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής, είναι ζήτημα ημερών ίσως και μίας εβδομάδας δέκα ημερών, ώστε να ξεκινήσει να ισχύει.
Θέλουμε χρονικά την περίοδο της έναρξης ενδιαφέροντος για την επόμενη χρονιά, δηλαδή το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο να έχουμε διεθνή παρουσία. Αυτό το διάστημα έχουμε βάλει στόχο δηλαδή 1 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου».

Τέλος, μίλησε και για την έκθεση WTM του Λονδίνου το Νοέμβριο όπου η περιφέρεια και τα νησιά της θα έχουν και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο. «Η παρουσία μας στις διεθνείς εκθέσεις ξεκινά με την έκθεση του Λονδίνου στις αρχές Νοεμβρίου. Τα νησιά που θα παρουσιαστούν στην έκθεση είναι πάρα πολλά μπορεί ο αριθμός τους να φτάσει και τα 30 γιατί είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον και πιεζόμαστε να βελτιώσουμε την παρουσία μας να αυξήσουμε τα τετραγωνικά. Είναι ακριβό αλλά είναι χαρά μας γιατί μόνο έτσι γίνεται πολιτική, όχι με τα λόγια» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.