Κατά τα άλλα, η παιδεία  αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα...

Συρρίκνωσαν (οι νυν κι οι προηγούμενοι) στα 700 έως 780  ευρώ τον μισθό του πρωτοδιόριστου  δασκάλου, και καθηγητή και αντίστοιχα και του αναπληρωτή (υπολογίζοντας τους μήνες που μένουν απλήρωτοι)!

Τους στέλνουν από τη μια μεριά της Ελλάδος στην άλλη.

Αναζητούν σπίτια και δεν βρίσκουν κι άμα βρουν χρειάζεται να συνδράμουν οι γονείς κι οι συγγενείς τους για να τα βγάλουν πέρα. 

Κι έρχονται τώρα και ανακοινώνουν με τυμπανοκρουσίες ότι θα τους κάνουν δωρεά το 50% του εισιτηρίου (για τους νεοδιόριστους πάντα) στο κατάστρωμα του πλοίου, τάχα μου για τους ανακουφίσουν!

Κι εντάξει, οι ίδιοι τα λένε, τα ανακοινώνουν, κορδώνουν και καμαρώνουν κιόλας καμιά φορά, γιατί προφανώς αυτή είναι η δουλειά τους.

Το πρόβλημα είναι με όλους τους υπόλοιπους που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι. Που δεν μιλούν, δε λαλούν, δε διαμαρτύρονται. Κι αν το κάνουν, το κάνουν με τρόπο τέτοιο που κανείς δεν τους παίρνει χαμπάρι.

Κατά τα άλλα, συμφωνούμε όλοι ότι η παιδεία, η αναβάθμισή της, η στελέχωσή της με καταρτισμένο και ικανό προσωπικό, αποτελεί θεμέλιο λίθο για να μπορέσει να ανοικοδομηθεί μια νέα Ελλάδα..! Αμ δε...

Μιχ.Μ.