Λαχτάρα με αίσιο τέλος για τον ΔΙ.Α.

Κρύος ιδρώτας έλουσε χθες τους ανθρώπους του ΔΙ.Α., όταν πληροφορήθηκαν πως το γήπεδο του Πυλίου στερείται άδειας λειτουργίας, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή του προγραμματισμένου για την προσεχή Τρίτη αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αιολικό.

 Ο Δήμος Κω φέρεται να επικαλέστηκε αδυναμία έγκαιρης έκδοσης της απαραίτητης άδειας (το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα γήπεδα του νησιού), λόγω εκπνοής της προθεσμίας που είχε δώσει η Πολιτεία προκειμένου να διευθετηθούν οι υφιστάμενες εκκρεμότητες.

Το ζήτημα έκλεισε μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα του εντεταλμένου συμβούλου για τα θέματα του αθλητισμού Νίκου Νικολή, ο οποίος πήρε την υπόθεση πάνω του, επαναφέροντας τις καρδιές των Κώων στις θέσεις τους.  Αν το γήπεδο Πυλίου έμενε χωρίς άδεια, ο ΔΙ.ΑΣ. θα έπρεπε είτε να αναζητήσει έδρα εκτός νησιού, είτε να υποστεί τις συνέπειες της μη διεξαγωγής του αγώνα με τον Αιολικό, με δική του υπαιτιότητα.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Πολιτεία θα δώσει νέα παράταση ενός έτους, μέσω της χορήγησης προσωρινών αδειών λειτουργίας, ώστε να οι αθλητικές εγκαταστάσεις να νομιμοποιηθούν οριστικά, με τη σχετική απόφαση να έχει ήδη ληφθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και να απομένει η έγγραφη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Όπως όλα δείχνουν, η νέα αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει ομαλά, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών ο Δήμος Ρόδου θα αποστείλει στην ΕΠΣΔ τις άδειες λειτουργίας για όλα τα γήπεδα του νησιού.