Παρεμβάσεις του δήμου σε γυμνάσια και λύκεια

Στην προετοιμασία που γίνεται στις Σχολικές μονάδες του νησιού, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, αναφέρθηκε, χθες, σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου της Ρόδου, Ελπίδα Ατσίδη.

Καταρχήν, ανέφερε ότι η κύρια αρμοδιότητά της είναι η αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων όλων των σχολικών μονάδων. Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει να κάνει με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νησιού και, όπως είπε η κα Ατσίδη, προσπαθούν να ανταποκριθούν γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των σχολικών μονάδων καθώς προκύπτουν συνέχεια νέες και έρχονται διαδοχικά αιτήματα.

Εκείνο που μπορούν είναι να κάνουν μικροπαρεμβάσεις στα κτήρια, συνεπικουρώντας το έργο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ώστε να μπορέσουν να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η χρηματοδότηση που έρχεται από τη ΣΑΤΑ στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ανέρχεται στα 265 χιλιάδες ευρώ, τα οποία δεν επαρκούν βέβαια για όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, γι’ αυτό και από την πλευρά τους ιεραρχούν τα προβλήματα και συνδράμουν όπως μπορούν. Η χρηματοδότηση στην Επιτροπή προέρχεται από τους ΚΑΠ σε τέσσερις δόσεις το έτος και, όπως είπε, προσπαθούν πάντα να κάνουν χρηστή διαχείριση που τους επιτρέπει να κάνουν παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες.

Στην αρμοδιότητά τους είναι και τα κυλικεία που συνεισφέρουν με τα μισθώματα και προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία μέσα σε καιρό κρίσης η οποία, όπως είναι φυσικό, αγγίζει και τους εκμισθωτές αυτούς αλλά στο τέλος παραμένουν συνεπείς παρά τον ανταγωνισμό από τα διπλανά καταστήματα, όπως είπε.

Όσον αφορά στην καθαριότητα των σχολείων, τους δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνουν καθαρίστριες με σύμβαση έργου για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα καθώς η τετράωρη εργασία που κάνουν δεν επαρκεί, γι’ αυτό προσπαθούν να διασφαλιστεί η υγιεινή των χώρων με συνεχή αιτήματα για να προσλαμβάνουν περισσότερα άτομα.

Ικανοποιημένη δήλωσε, επίσης, από την οργάνωση, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των ενεργειών αφού, όπως είπε, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, η ίδια με τη συνεργάτιδά της κα Ειρήνη Δοντά.

Επίσης, ολοκληρώνονται οι καθαρισμοί στα σχολεία για τους αύλειους χώρους και γι’ αυτό δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, και τους Αντιδημάρχους κα Λίτσα Κρεμαστινού και κ. Μιχάλη Παλαιολόγου αντίστοιχα, όπως βέβαια και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων που ανταποκρίνεται κάθε φορά, όπως και τον Δήμαρχο, Φώτη Χατζηδιάκο.

Όσο για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στα σχολεία, όπως είπε η κα Ατσίδη, επειδή είχαν ξεκινήσει από το 2017 με πολλές παρεμβάσεις, φέτος χρειάστηκε να γίνουν πολύ λιγότερες. Ειδικότερα, παρεμβάσεις έχουν γίνει στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρεμαστής, στο 3ο ΓΕΛ, στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο, έχουν προς έγκριση και κάποια άλλα έργα στο Γυμνάσιο-Λύκειο στον Έμπωνα και προχωρούν αναλόγως με αυτά που παρουσιάζονται, πάντα βέβαια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.