Μεταφορές με το... στανιό από την Αθήνα στη Ρόδο

«Φρακάρουν» εξαιτίας της μεγάλης κίνησης που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο σε φορτία όσο και σε αυτοκίνητα, οι μεταφορές προϊόντων κυρίως, από τον Πειραιά προς το νησί της Ρόδου, γεγονός που έχει φέρει στα όριά τους δεκάδες επαγγελματίες κι επιχειρήσεις των νησιών μας, οι οποίες χρειάζεται να.... βάζουν μέσο προκειμένου να έρθουν έγκαιρα τα εμπορεύματά τους και να μην εκτεθούν στους πελάτες του.

Για το θέμα αυτό, έχει ενημερωθεί από χθες, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Νίκος Παπασταματίου, από εμπόρους κι επιχειρηματίες της πόλης μας, οι οποίοι, βρίσκονται σε οριακό αδιέξοδο, εξαιτίας της δυσχέρειας που καταγράφεται κάθε καλοκαίρι αλλά που εφέτος είναι πιο έντονο και σύντομα αναμένεται να γίνει  κι επισήμως παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία.

Πλήρη ενημέρωση θα έχει επίσης από την ομάδα των συμπολιτών μας – επιχειρηματιών και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου κος Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να αναζητηθεί άμεση λύση.

Τα προβλήματα αυτά, επιδεινώθηκαν από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, αλλά και από τη μεγάλη κίνηση που καταγράφτηκε σε εμπορεύματα, φορτηγά και Ι.Χ. αυτοκίνητα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να... μπουν σε λίστα αναμονής δεκάδες επιχειρήσεις.

Απαιτείται η δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου
Μιλώντας χθες στη “Ροδιακή”, επιχειρηματίες του νησιού μας, υποστήριξαν ότι είναι πλέον αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου από τον Πειραιά για τη Ρόδο, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς των νησιών μας, ειδικά τους θερινούς μήνες.

«Αν για μερικές μέρες διακοπούν τα δρομολόγια του μοναδικού αυτού πλοίου – επισήμαναν οι ίδιοι- τότε στην αγορά της Ρόδου, οι ανάγκες της οποίας είναι τριπλάσιες για αυτή την εποχή εξαιτίας των τουριστών που φιλοξενούμε- θα δούμε τεράστια προβλήματα που ποτέ ξανά δεν είχαμε δει.

Κι αυτό επειδή τα περισσότερα πλέον από τα ξενοδοχεία της Ρόδου, χρειάζονται τεράστιες ποσότητες σε φαγητά (εξαιτίας του all inclusive) κι επειδή δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι άρα ούτε και τα αντίστοιχα αποθέματα, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Άρα η δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου που θα μεταφέρει στη Ρόδο περισσότερα αυτοκίνητα, νταλίκες και επιβάτες κατά συνέπεια, είναι επιβεβλημένη».