Υπόγειες καλωδιώσεις και πεζοδρόμια σε Ρόδο και Σύμη

Εύστοχες οι επισημάνσεις του κ. Κωνσταντίνου Παλιούρη, για τα δίκτυα της ΔΕΗ και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων. Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Kύριε Διευθυντά,

Εκμεταλλεύομαι τις φιλόξενες στήλες σου, για να αναφέρω δύο ζητήματα που αφορούν την ταλαιπωρημένη εμφάνιση της πόλης μας.

1) Το πρώτο θέμα αφορά τη ΔΕΗ. Διάβασα προ ημερών μιά πολύ ευχάριστη είδηση. Πρόκειται για τη Σύμη και έχει να κάνει με υπογειοποίηση  των καλωδίων της ΔΕΗ. Στη Σύμη λοιπόν ο δήμαρχος κατάφερε με την επιμονή του, να πείσει τη ΔΕΗ να αποφύγει το στήσιμο των μαύρων κολονών που θα αλλοίωναν την όψη του πανέμορφου αυτού νησιού, και να προχωρήσουν στην υπόγεια καλωδίωση...  Και αβίαστα προκύπτει το ερώτημα; Τι κάνουμε εδώ στη Ρόδο;

Εκτός του ιστορικού κέντρου, οι συνοικίες μας είναι γεμάτες από μαύρες κολόνες, από καλώδια που διασχίζουν καθέτως τους δρόμους, κατάσταση που μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει τριτοκοσμική εν έτει 2018. Την περασμένη εβδομάδα στήσανε ακόμα δύο τέτοιους στήλους στα φανάρια της Εθνικής Αντιστάσεως.

Μία εβδομάδα μετά τα χώματα από το σκάψιμο του πεζοδρομίου και την αποκατάστασή του περιμένουν ακόμη. Και αυτά στην τουριστική Ρόδο. Και αβίαστα προκύπτει το ερώτημα: o  δήμος δεν έχει λόγο σε όλα αυτά;

2) Και άλλες φορές επεσήμανα ότι στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων, μήπως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η αισθητική; Δηλαδή ότι δεν αρκεί να ρίξουμε τσιμέντο, αλλά και ότι υπάρχουν καί άλλα υλικά που μπορούν να δώσουν μιά άλλη όψη στην πόλη, περισσότερο ευχάριστη στους ημεδαπούς αλλά και στους αλλοδαπούς.

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Κώστας Παλιούρης»