Στις 6.000 οι επισκέπτες της γιορτής Κρασιού στον Έμπωνα

Η 61η  γιορτή Κρασιού ολοκληρώθηκε για ακόμη μία χρονιά με μεγάλη επιτυχία στο χωριό του Έμπωνα.

Η αρχαιότερη γαστρονομική γιορτή που διοργανώνεται για πολλά συνεχή χρόνια στο νησί μας, αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, και  έτσι παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Η σοφία και η εμπειρία των παλαιότερων σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και την όρεξη  των νέων μεταφέρουν τις παραδόσεις στις νεότερες γενιές…

Ο κόσμος που τίμησε με την παρουσία του τη γιορτή ξεπέρασε σε αριθμό κάθε προσδοκία αφού άγγιξε κατά προσέγγιση τις 6000. Αν και δεν υπήρχε δυνατότητα να καθίσουν όλοι,  ήταν τέτοια η ένταση και η ομορφιά της εκδήλωσης που και όρθιοι απήλαυσαν τα προσφερόμενα προϊόντα που η αφθονία τους δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.

 Είχαν τη δυνατότητα να γευθούν άφθονο κρασί και διάφορα τοπικά εδέσματα, όπως μουσταλευριά, σταφύλι και γιαούρτι με γλυκό σταφύλι,  τα οποία προσφέρονταν δωρεάν και να διασκεδάσουν με γνωστούς καλλιτέχνες και ορχήστρες από τον τόπο μας. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος του Συλλόγου σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς φούρνιζε χωριάτικο ψωμί. Εντυπωσιακή διαδικασία αποτέλεσε  η παρασκευή της μουσταλευριάς στο χώρο της γιορτής.

Το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ο κόσμος διασκέδασε με αστείρευτο κέφι και χαρά αφού στον γευστικό «κόσμο του κρασιού» ταξίδεψαν με τη  συντροφιά της μοναδικής Μελίνας Ασλανίδου και του Χρήστου Παπαδόπουλου και των ντόπιων μουσικών Γιάννης Κλαδάκης, Αλέξανδρος Περούλης και Νομική Στάππα.

 

 

Τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου, του συλλόγου Ποντίων Ρόδου «ο Διγενής» και Ασφενδίου Κω  «ο Θεόκριτος» έδωσαν  μία ιδιαίτερη γεύση στη βραδιά.

Εδώ και 61 χρόνια ο Έμπωνας της Ρόδου, το ορεινό αυτό χωριό, διατηρεί το πρώτο όνομα στην παραγωγή κρασιού και αναδεικνύει τις παραδόσεις του τόπου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα «ο Αττάβυρος» που διοργάνωσε αυτό το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δ.Ο.Π.Α.Ρ., Δημοτική Κοινότητα Έμπωνα με το εργατικό προσωπικό της να υπερβαίνει εαυτόν ωστέ να είναι όλα εγκαίρως έτοιμά πρίν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του εορταστικού τριημέρου.
Την Ελληνική Αστυνομία, την ΔΙΑΣ  security services, όλους τους χορηγούς επικοινωνίας.

Τους οινοπαραγωγούς για την προσφορά των κρασιών, τους σταφυλοπαραγωγούς για τη διάθεση διάφορων ποικιλιών βρώσιμου σταφυλιού, τους χορηγούς για την οικονομική στήριξη, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών Σιάννα, Μονόλιθος και Ίστριος αλλά και τους επιχειρηματίες εστίασης του Έμπωνα  για τα τραπεζοκαθίσματα που δάνεισαν, τις τοπικές ορχήστρες Αλέξανδρου Περούλη, Γιάννη Κλαδάκη  και Νομικής Στάππα.

 

 

Τις ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ του χωριού για την ακούραστη βοήθεια σε όλες τις ετοιμασίες της γιορτής και τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, που και φέτος έδωσαν το “παρών” και συνέβαλαν ακούραστοι στο μέγιστο βαθμό για την επιτυχία της γιορτής με τα μέλη του ΔΣ να αφήνουν κάθε προσωπική δραστηριότητα και να δίνουν όλο το έιναι τους στη διοργάνωση της γιορτής.

Σημειωτέον, ο σύλλογος ζητά την κατανόησή σας για όποια αστοχία εντοπίσατε στην υλοποίηση ή στο κομμάτι της εξυπηρέτησης, σιίγουρα δεν ήταν εσκεμμένο…

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ !!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, ΓΙΑ ΤΗΝ 62Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ!!!!