Στο προσκήνιο το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Ρόδο

Πάντα σε αναπτυξιακό πλαίσιο και με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  όπως επίσης τον ΔΟΠΑΡ, ο ΑΣΤΙΡ θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο από τις 14 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου το τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου «RHODES YOUTH  LADIES FOOTBALL FESTIVAL».

Εκτός των διοργανωτών, από τη Ρόδο θα συμμετάσχουν επίσης ο Σταυρός Καλυθιών αλλά και ο νεοϊδρυθείς Ηρακλής Μαριτσών. Από την Κω θα έχει συμμετοχή ο Φιλίνος με τον ΟΑ Κω, ενώ στο νησί μας θα βρεθεί και η ομάδα των Champions Κύπρου.

Το «παρών» στη διοργάνωση αναμένεται να δώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Πριόνας σε κάποια παιχνίδια όπου θα υπάρχουν στις εξέδρες ως φίλαθλοι και παιδιά από τα δημοτικά σχολεία, στην προσπάθεια προώθησης του γυναικείου ποδόσφαιρου.

Να σημειωθεί πως δεν θα γίνουν αγώνες κατάταξης για την ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά πρόκειται για φιλικά παιχνίδια ανά ηλικιακές κατηγορίες ώστε όλες οι συμμετέχουσες να χαρούν την παρουσία τους και μόνο.

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί γιορτή, για το καλωσόρισμα των ομάδων στην πλατεία Ιαλυσού, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 20:00.

Στο καθαρά αγωνιστικό, το δημοτικό στάδιο Ρόδου αλλά και τα γήπεδα Μαριτσών, Ιαλυσού και Καλυθιών θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις, με το πρόγραμμα να είναι το εξής:
-Μαριτσά: Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, 16:00-21:00
-Ιαλυσός: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 09:00-13:00 & 15:30-17:00

-Δημοτικό στάδιο Ρόδου: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 10:00-13:00 (με την παρουσία και του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας κ. Αντώνη Πριόνα)
-Δημοτικό στάδιο Ρόδου: Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, 10:00-13:00 (με την παρουσία μαθητών από δημοτικά σχολεία της πόλης)
-Καλυθιών: απόγευμα 16:00-17:30.