Άνευ περιεχομένου τα σχέδια της κυβέρνησης για τα νησιά

Οι νησιώτες έχουν ζήσει στο πετσί τους την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση Κω της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή ανακοίνωση του βουλευτή κ. Ηλία Καματερού, για συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Φ. Κούβελη.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν διακριθεί μόνον σε ένα τομέα: στο ψέμα.

Από τη μία μεριά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καματερός με τον κ. Κουβέλη κάνουν λόγο για εφαρμογή πολιτικών για τη νησιωτικότητα και από την άλλη οι νησιώτες βιώνουν καθημερινά τα τραγικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ξεχνά ο κ. Τσίπρας ότι εκείνος παρέδωσε εν μία νυκτί τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ των νησιών στην τρόικα;
Αγνοεί ο κ. Τσίπρας ότι τα νοσοκομεία στα νησιά μας υπολειτουργούν και στερούνται των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων;

Δεν ενημερώθηκε ο κ. Τσίπρας ότι το ΕΚΑΒ στα νησιά μας λειτουργεί σε ορισμένες βάρδιες; Δεν πληροφορήθηκε ο κ. Τσίπρας ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες απεβίωσε ασθενής στην Κάλυμνο επειδή δεν λειτουργούσε η νυκτερινή βάρδια του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο;

Απεμπόλησε από τη μνήμη του ο κ. Τσίπρας ότι άφησε τα νησιά μας απροστάτευτα στο έλεος της μεταναστευτικής κρίσης;

Αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας ότι η υπερφορολόγηση που ο ίδιος συνειδητά έχει επιβάλει σκοτώνει και τις νησιωτικές επιχειρήσεις και την νησιωτική οικονομία;
Οι νησιώτες έχουν ζήσει στο πετσί τους την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα.

Μάλλον, μόνο η βιβλιοθήκη του νέου Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουβέλη αντικατοπτρίζει πλήρως τις  νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα: είναι τόσο κενή όσο κενά και άνευ περιεχομένου είναι και τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά μας.

ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω
Νέας Δημοκρατίας».