Μ. Μυλωνάς: Το ΕΚΑΒ δεν  κλήθηκε ποτέ να παραλάβει την τουρίστρια στην Κάλυμνο

«Το ΕΚΑΒ δεν κλήθηκε ποτέ να παραλάβει την τουρίστρια στην Κάλυμνο». Αυτό ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ότι ο θάνατος της τουρίστριας οφείλεται στην έλλειψη ασθενοφόρου.

«Το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, που τις νυχτερινές ώρες είναι σε επιφυλακή, δεν δέχθηκε ποτέ σήμα για να παρέμβει στο περιστατικό» είπε, προσθέτοντας ότι η 74χρονη τουρίστρια είχε εκπνεύσει ήδη στο σκάφος και στο νοσοκομείο διακομίστηκε νεκρή.

Επιτιθέμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μυλωνάς τον κατηγόρησε ότι στήνει προπαγάνδα στην καταστροφή, κάνοντας ζημιά στη χώρα.

«Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού, με αφορμή τις ψευδείς καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό στην Κάλυμνο, δημοσιεύουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και γιατροί. Αυτό κάνει ζημιά στην τουριστική Ελλάδα. Αυτό κάνει ζημιά στην τουριστική Κάλυμνο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ διερωτήθηκε πού ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μέχρι το 2014, που δεν υπήρχε ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο και πού ήταν από το 2003 μέχρι το 2015 που δεν είχε γίνει καμία αγορά ασθενοφόρου στη χώρα.

Κατέταξε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ στην εργασιακή αριστοκρατία που δεν δουλεύει ποτέ, πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο και έχει άποψη για τα εργασιακά, παίζοντας κομματικά παιχνίδια και περιμένοντας το κόμμα του να βγει στην κυβέρνηση για να έχει άλλες προσβάσεις στην κεντρική εξουσία.

«Ο συνδικαλισμός, τόνισε, πρέπει να είναι ενωμένος με την κοινωνία και η κοινωνία με το συνδικαλισμό ν’ αποδίδουν έργο».

Αναφερόμενος στις προσλήψεις διασωστών, είπε ότι αυτές προβλέπονται να γίνουν Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και ειδικά για τη Δωδεκάνησο θα προσληφθούν 7 διασώστες στη Ρόδο, 6 στην Κω, 4 στην Κάλυμνο (οπότε θα γίνουν 10) και 3 στη Λέρο.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Ρόδος, η Λέρος και η Νάξος θα αποκτήσουν τα πρώτα πλωτά μέσα του ΕΚΑΒ.