Τα τρωτά της Δημοκρατίας

Γράφει ο Νίκος Μπιλιάς

Ο κύριος Τσίπρας σαν Πρωθυπουργός ήλθε αντιμέτωπος με μια τεράστια πρόκληση. Πριν γίνει Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, να αυξήσει την παραγωγικότητα της οικονομίας, να μειώσει το ποσοστό ανεργίας, να μειώσει το εξωτερικό μας χρέος κ.τ.λ.

Όμως έμεινε παγιδευμένος με τις υποσχέσεις που έδωσε στους Έλληνες ψηφοφόρους. Όχι μόνο δεν μπόρεσε ν’ αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας και την αύξηση της ανεργίας, κατάφερε με τις άσκοπες ενέργειές του να φτωχοποιήσει τους Έλληνες.

Σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες υποφέρουν από την αύξηση του κόστους επιβίωσης, από τη ραγδαία αύξηση των φόρων και τη μείωση των μισθών και συντάξεων. Ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Δεν μπορεί ο κύριος Τσίπρας να πείσει έναν ψύχραιμο, λογικά σκεπτόμενο Έλληνα ότι:
- Τα μνημόνια τέλος για την Ελλάδα- τη στιγμή που ο έλεγχος και η επιτήρηση της ελληνικής πολιτικής γίνεται από τους θεσμούς και το ΔΝΤ.

Τον τελευταίο καιρό ο κ. Πρωθυπουργός κάνει κινήσεις απελπισίας.

Έτσι παγιδευμένος στη δύσκολη θέση του, ανακοίνωσε και τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος!!

Καλορίζικος!!

Είμαι της γνώμης ότι τα νέα πρόσωπα θα εφαρμόσουν την ίδια ανιαρή πολιτική των προηγούμενων χρόνων, η οποία ούτε καν θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.

Θα εξαγγείλουν σίγουρα νέες παροχές και ελαφρύνσεις για να πείσουν τον αφελή ψηφοφόρο.

Είναι ένα τσούρμο ακριβοπληρωμένων κομπάρσων, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή και καριέρα.

Μια «ρώσικη σαλάτα» από αριστερούς κεντρώους και ακροδεξιούς συντρόφους οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να συνεργασθούν.

Το ερώτημα είναι:
Ποιός από αυτούς θα ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του κοσμάκη;

Ποιός θα ενδιαφερθεί για τη μιζέρια και τη φτώχεια των Ελλήνων; Ποιός θα ενδιαφερθεί για την οργάνωση του υπό διάλυση ελληνικού κράτους;

Κατά τη γνώμη μου είναι μια πληκτική πολιτική εξέλιξη χωρίς κανένα νόημα και πολιτική σημασία, που στόχο έχει μόνο τον απροσανατολισμό του κόσμου.

Κύριε Τσίπρα,
Δεν αρκεί να είσαι καλός ρήτορας, πρέπει σαν Πρωθυπουργός να μας λες αλήθειες και πάνω απ’ όλα να παράγεις κοινωνικό έργο. Στον τομέα αυτό δυστυχώς! Απέτυχες!!