Αύξηση 3,2% καταγράφηκε στις αφίξεις τον Αύγουστο

Άλλος ένας μήνας «έκλεισε» στη Ρόδο με αύξηση στην τουριστική κίνηση, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι και η φετινή τουριστική περίοδος θα καταγράψει ρεκόρ αφίξεων.

Η ανακοίνωση των στοιχείων του Αυγούστου από τη Fraport Greece, αποδεικνύει ότι η Ρόδος συνεχίζει να καταγράφει αυξήσεις ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εξίσου ικανοποιητικά θα εξελιχθεί τόσο ο Σεπτέμβριος όσο και ο Οκτώβριος.

Ειδικότερα, ο μήνας που πέρασε σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 3,2% σε σχέση με πέρσι, καθώς όπως έδειξαν τα στοιχεία έφτασαν στο αεροδρόμιό μας συνολικά 465.081 τουρίστες έναντι 450.852 τον Αύγουστο του 2017.
Από την αποτύπωση των στοιχείων φαίνεται ότι η συνολική διακίνηση επιβατών πλησιάζει στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” τα 4 εκατομμύρια τουρίστες για το οχτάμηνο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 6,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Πιο αναλυτικά, τον Αύγουστο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας 963.394 άτομα έναντι 933.293 τον ίδιο μήνα του 2017 και την κίνηση να έχει διαμορφωθεί αυξητικά σε ποσοστό 3,2%.
Την πρώτη πεντάδα αποτελούν οι χώρες Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισραήλ, Πολωνία, ενώ η Ρωσία καταλαμβάνει την έβδομη θέση.

Το ποσοστό των Βρετανών τουριστών αυξήθηκε ενώ το ποσοστό των Γερμανών και των Ιταλών μειώθηκε σε σχέση με πέρσι παρά το γεγονός ότι καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Αυξητικά κινήθηκαν και οι Ισραηλινοί ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλά επίπεδα οι Πολωνοί.

Αναλυτικά, ο Αύγουστος διαμορφώθηκε ως εξής: