Η ΔΕΥΑΡ δεν έχει ακόμα πληρώσει τις οφειλές της

Αποφασισμένη να καταφύγει στη δικαιοσύνη είναι η περιφερειακή αρχή αναφορικά με το θέμα των χρεών της ΔΕΥΑΡ, καθώς μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας δεν είχαν πληρωθεί τα χρήματα που της οφείλει η επιχείρηση από τη διαχείριση του νερού του φράγματος Γαδουρά. 

Μάλιστα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο δηλώσεών του επεσήμανε ότι έχουν δοθεί εντολές στις υπηρεσίες της περιφέρειας για λήψη μέτρων νομικής φύσεως. Ειδικότερα, ερωτηθείς για το θέμα απάντησε τα εξής: «Δεν έχουμε καμια εξέλιξη σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του εντάλματος από τη ΔΕΥΑΡ. Εμείς έχουμε πάψει να παρακολουθούμε το θέμα σε επίπεδο συνεντεύξεων και δηλώσεων.

Eίναι κάτι πολύ κουραστικό. Έχουμε μία ταμειακή υπηρεσία που θα πρέπει να βάλει στο ταμείο της τα λεφτά. Είναι πολύ απλό. Τις επόμενες μέρες ανοίγουν τα δικαστήρια και η εντολή που έχει πάρει και η διοίκηση και η οικονομική υπηρεσία και η ταμειακή υπηρεσία και η νομική υπηρεσία και η διεύθυνση διοικητικού είναι ότι άμεσα θα πάνε σε λήψη μέτρων νομικής φύσεως με ό,τι σημαίνει αυτό.
Πολλή κουβέντα γίνεται δεξιά και αριστερά αλλά χρήματα πουθενά. Φυσικά η υδροδότηση δεν θα σταματήσει για το νησί».

Για το Εθνικό
Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει τις εργασίες που θα ξεκινήσουν για το Εθνικό Θέατρο της Ρόδου από το δήμο Ρόδου δήλωσε τα εξής: «Οι εργασίες που ξεκινούν για το Εθνικό Θέατρο είναι εργασίες των περίπου 100.000 ευρώ. Μην περιμένει κανείς ότι όταν αυτές τελειώσουν θα έχουμε ένα πλήρες θέατρο… Όσον αφορά εμάς, εμείς δεν έχουμε ανακαλέσει καμία χρηματοδότηση, για το Εθνικό Θέατρο. Υπάρχει ποσό 1.200.000 ευρώ.

Σκέτες μελέτες δε σημαίνει τίποτα. Ένα έργο είναι ώριμο όταν εκτός από τις μελέτες έχει και αδειοδοτήσεις. Ώριμο έργο εμάς δε μας έχει κατατεθεί. Μόλις μας κατατεθεί το 1.200.000 είναι εκεί με χαρά θα το διαθέσουμε για το σύνολο των όψεων του Εθνικού Θεάτρου. Δεν κλάψαμε τα λεφτά ποτέ». 

Για τις κάμερες 
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση καμερών στο κεντρικό οδικό δίκτυο, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Ειδικότερα, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στο τελικό στάδιο υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο ενώ έχουμε και δύο μεγάλους διαγωνισμούς που είναι και οι δύο σε εξέλιξη. Όλα έχουν προχωρήσει.

Στον έναν διαγωνισμό που έχει να κάνει με την προσθήκη στύλων ηλεκτροφωτισμού, το έργο αυτό είναι στο τελικό στάδιο και πάει για υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, άρα θεωρητικά σε περίπου 30 μέρες θα μπορεί να ξεκινήσει και το δεύτερο έργο που έχει να κάνει με το διαγωνισμό, είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία.

Επίσης από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχουμε πάρει τις προδιαγραφές που ζητήσαμε και χρειάζονται, οπότε μόλις το ένα από τα έργα φτάσει στη μέση της υλοποίησής του, εμείς θα κάνουμε το διαγωνισμό για να τοποθετηθούν κιόλας οι κάμερες, αφού θα το κάνουμε δώρο στην τροχαία».