Ρόδος: Επιχειρηματία με 318.000 προϊόντα «μαϊμού»... τσάκωσε το ΣΔΟΕ!

Ρόδος: Επιχειρηματία με 318.000 προϊόντα «μαϊμού»... τσάκωσε το ΣΔΟΕ!

Ρόδος: Επιχειρηματία με 318.000 προϊόντα «μαϊμού»... τσάκωσε το ΣΔΟΕ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8784 ΦΟΡΕΣ

Θα είχε συνολικό κέρδος 1,2 εκατ. ευρώ

Για το σημαντικότερο έως τώρα πλήγμα που έχει καταφέρει στα κυκλώματα παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων κάνει λόγο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 3-7 Σεπτεμβρίου, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Ρόδο, εντόπισαν, μεταξύ άλλων, ατομική επιχείρηση, που αναπτύσσονταν σε τριώροφο κτίριο με επιπλέον επέκταση σε παράπλευρη αποθήκη, με αντικείμενο την παραγωγή - με υπερσύγχρονα μηχανήματα - και διάθεση προϊόντων που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, καθώς επίσης και την παραγωγή πλαστών σημάτων.

Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε τρία ακόμη καταστήματα κι έναν αποθηκευτικό χώρο, όπου δραστηριοποιούνταν ο ελεγχόμενος και η σύζυγός του.

Κατασχέθηκαν:

● 318.720 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κλπ), επί των οποίων θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών,

● 120.450 τεμάχια πλαστών σημάτων επώνυμων εταιρειών,

● 14.653 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα),

● 9 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες), καθώς και

● 5 μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων.

Συνελήφθη κι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ διαφεύγει η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το Σ.Δ.Ο.Ε., από την πώληση των απομιμητικών αυτών προϊόντων η εν λόγω επιχείρηση θα αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος 204.223 ευρώ (με βάση τις αναγραφόμενες τιμές πώλησης σε αυτά).

Επιπλέον, θα αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536 ευρώ από τα λοιπά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κλπ) που δεν έφεραν κανένα σήμα ή στάμπα, δηλαδή θα είχε συνολικό κέρδος άνω του 1.194.759 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται, με βάση τα κατασχεθέντα φορολογικά στοιχεία, και εστιάζει στη διαπίστωση της νόμιμης εισαγωγής των προϊόντων από την Τουρκία και την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία