Τίμησαν τη μνήμη της Χριστίνα Χανή

Μέσα σε δύο χρόνια η ΑΕ Δικαίου αλλά και ολόκληρος ο δωδεκανησιακός αθλητισμός γνώρισαν δύο βίαια «χτυπήματα» της μοίρας, χάνοντας δύο σπουδαία παιδιά στην άσφαλτο.

Η διοργάνωση αναπτυξιακών τουρνουά στη μνήμη τους είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για δύο σπάνια πλάσματα που έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή.  

Το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το 2ο τουρνουά κοριτσιών «Χριστίνα Χανή», με τη συμμετοχή ακόμη τεσσάρων ομάδων από διαφορετικά νησιά, που έδωσαν πανδωδεκανησιακό χρώμα στην εκδήλωση. Ο Διαγόρας από τη Ρόδο, η Ακαδημία από την Κάλυμνο, ο Ξάνθος από την Πάτμο και ο συντοπίτης Ηρακλής 2000 τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τη διοργανώτρια ΑΕΔ όσο και τον σκοπό του τουρνουά.  

Το απόγευμα του Σαββάτου, με αφορμή την παρουσία και των πέντε ομάδων στο γήπεδο, έγιναν οι απονομές στους συμμετέχοντες καθώς επίσης και στον αδερφό της αδικοχαμένης Χριστίνας, Χρήστο, αλλά και στους Εθελοντές Σαμαρείτες για την παρουσία τους στους αγώνες. Παρών ήταν και το μέλος της Τοπικής Επιτροπής, Νίκος Ιερομνήμων που έκανε και τις απονομές.

Από την αρχή ο Διαγόρας
Ντεμπούτο στον πάγκο του Διαγόρα έκανε ο Κώστας Λιβιεράτος που είχε την ευκαιρία να δει σε αγωνιστικούς ρυθμούς το έμψυχο υλικό με το οποίο θα δουλέψει στις κορασίδες φέτος. Μπορεί να έκανε δύο ήττες (το Σάββατο από την ΑΕ Δικαίου και την Κυριακή από την Ακαδημία Καλύμνου) όμως ήταν μία σημαντική εμπειρία για τις νεαρές «κυανέρυθρες» που θα κάνουν νέα αρχή με τον καινούριο τους προπονητή.

«Ο Γ.Σ. Διαγόρας ευχαριστεί θερμά την ΑΕ Δικαίου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία της ομάδας μπάσκετ των Κορασίδων μας στην Κω, για τη συμμετοχή της στο τουρνουά προς τιμήν της αδικοχαμένης αθλήτριας Χριστίνας Χανή στο Πυλί.

Ήταν μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλα τα κορίτσια, αφού εκτός από την αγωνιστική διαδικασία, υπήρξε το οργανωμένο ταξίδι και το μεγαλύτερο δέσιμο των αθλητριών μας» αναφέρει το ευχαριστήριο μήνυμα του «γηραιού» προς τους διοργανωτές.

Παρούσα και στα κορίτσια η Ακαδημία
Η Ακαδημία Καλύμνου αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΑΕ Δικαίου να λάβει μέρος όχι μόνο στο τουρνουά αγοριών «Γιάννης Μαύρος» αλλά και στο κοριτσιών «Χριστίνα Χανή», με τον Χρήστο Καλαϊτζίδη και τους πολύτιμους συνεργάτες του, Νικόλα Κουλουριώτη και Καλλιόπη Κούρου, να προσπαθούν να δίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες στα παιδιά του σωματείου.

«Η Κάλυμνος Πρότυπη Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (CBA), με την παρούσα επιστολή, ευχαριστεί την ΑΕ Δικαίου, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στα  τουρνουά αγοριών «ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΣ» και κοριτσιών «ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΝΗ», στη μνήμη των αδικοχαμένων αθλητών, και τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων αγοριών και κοριτσιών.

Οι αγώνες, παρά το νεαρό της ηλικίας, ήταν υψηλού επιπέδου κι έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες ν’ αγωνισθούν σε κανονικές συνθήκες αγώνα, ν’ αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες και παραστάσεις, να ενωθούν και να συμπεριφέρονται ως ομάδα, να συναγωνιστούν με συνομήλικους αντιπάλους και να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα διδάσκονται στις προπονήσεις τους.

Ευελπιστούμε για τη διεξαγωγή στο εγγύς μέλλον και άλλων φιλικών αγώνων μεταξύ των σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες (αγόρια και κορίτσια) και επιφυλασσόμεθα της δικής μας φιλοξενίας» αναφέρει η ευχαριστήρια ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Μεγάλο όφελος και για τον Ξάνθο Πάτμου
Μία από τις πολύ σπάνιες ευκαιρίες να ζήσουν μία ολιγοήμερη αποστολή είχαν τα κορίτσια του Ξάνθου Πάτμου που προσπάθησαν για το καλύτερο υπό τις οδηγίες του νεαρού προπονητή τους, Δημήτρη Μπαχά. Και δυνατά παιχνίδια έπαιξαν, και άριστη συμπεριφορά επέδειξαν, και στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς είχαν, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς οικογένειας που έχουν μεταξύ τους.

Οι υπεύθυνες του τμήματος μπάσκετ του Ξάνθου, Ειρήνη Καμπόσου και Μαρία Μαραβέλια, δεν μπορούσαν να αρνηθούν μία τέτοια ευκαιρία στα ταλαντούχα κορίτσια τους και αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση για συμμετοχή.

Αποδίδει η δουλειά στον Ηρακλή 2000
Πολύ καλή εικόνα είχαν τα κορίτσια του Ηρακλή 2000 στο τουρνουά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι πραγματικά γίνεται σωστή προσπάθεια στο σωματείο της Καρδάμαινας και τα αποτελέσματά του στα τμήματα υποδομής δεν είναι τυχαία.

Σταθερά σε υψηλό επίπεδο η ΑΕ Δικαίου
Όσον αφορά τη διοργανώτρια ΑΕ Δικαίου, γι’ ακόμη μία φορά εντυπωσίασε με τα αποτελέσματα της δουλειάς σε επίπεδο υποδομών και μάλιστα σε ανοιχτό γήπεδο! Μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς πόσα βήματα μπροστά θα κάνει μόλις υλοποιηθεί το όνειρο ετών για κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Πυλί.
Η ΑΕΔ, που παράγει ταλέντα εδώ και χρόνια υπό την εποπτεία του Δημήτρη Τζομάκα, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τόσο με την ομάδα κοριτσιών του 2005 και του 2006 όσο και των κορασίδων (2003-04).
Και ο υπεύθυνος αναπτυξιακού στην Κω

Στο ανοιχτό γήπεδο Πυλίου βρέθηκε το τριήμερο και ο υπεύθυνος προπονητής της Τοπικής Επιτροπής για το αναπτυξιακό κοριτσιών, Γιώργος Χατζηκαλημέρης, όπου παρακολούθησε όλους τους αγώνες και τις προσπάθειες των ομάδων του βορείου συγκροτήματος αλλά και του Διαγόρα.  Επίσης, το Σάββατο έδωσε το «παρών» και ο άμεσος συνεργάτης του Τάκη Μπακογεώργου στην εθνική κορασίδων, Γιάννης Παπούλης.