Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Το υπ. Παιδείας να επιτρέπει επιτέλους την άμεση μετάβαση των εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μεταβαίνουν απευθείας στον τόπο διορισμού τους χωρίς να χρειάζεται να περνάνε από τη Ρόδο (και στην έδρα κάθε νομού) ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα που ζητούνται από το υπουργείο παιδείας, ώστε να αποφεύγεται μια επιπλέων ταλαιπωρία και έξοδο αυτών των ανθρώπων

Τα Δωδεκάνησα αποτελούν την κατεξοχήν νησιωτική περιοχή της Ελλάδος με αντικειμενικές δυσκολίες μεγαλύτερες από τις άλλες περιοχές κυρίως στις μετακινήσεις.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Δωδεκανήσου δεν είναι τακτική και πολλές φορές η μετάβαση από ένα νησί στο άλλο γίνεται με περισσότερα του ενός πλοία σε διαφορετικές ημέρες.

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας θα πρέπει το υπουργείο παιδείας να δέχεται (με κατάλληλο τρόπο) τις δηλώσεις ηλεκτρονικά ώστε οι συνάδερφοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που επιβάλει το υπουργείο για τον διορισμός τους, ώστε απρόσκοπτα να μεταβαίνουν απευθείας στα νησιά για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Κάτι τέτοιο αποτελεί επιτατική ενέργεια.