Συνελήφθη αλλά διαπιστώθηκε ότι είχε κριθεί αθώος

Κατηγορούνταν ότι μαζί με τη γυναίκα του είχαν κλέψει 9.000 ευρώ από το σπίτι ηλικιωμένης στη Ρόδο πριν από 13 χρόνια και συνελήφθη προχθές, αλλά τελικά είχε αθωωθεί από το δικαστήριο και έτσι αφέθηκε ελεύθερος!

Ο λόγος για 55χρονο – σήμερα- αλλοδαπό από τη Βουλγαρία, ο οποίος συνελήφθη προχθές το πρωί στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Όλα ξεκίνησαν με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε τον Μάιο του 2005 σε βάρος της Βουλγάρας και του συζύγου της, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τις 13 Μαΐου 2005, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός  στο σπίτι της 70χρονης, η αλλοδαπή αφαίρεσε τμηματικά 9.000 ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά, τις 5.400 ευρώ κατέθεσε σε κοινό με το σύζυγό της λογαριασμό, ενώ 2.600 ευρώ βρέθηκαν στο αυτοκίνητό τους.

Το συνολικό ποσό των 8.000 ευρώ κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην 70χρονη,  ενώ τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ τα είχαν ήδη ξοδέψει.

Σε βάρος του 55χρονου αλλοδαπού εκδόθηκε το 2006 ένταλμα σύλληψης από τον Β΄ Τακτικό Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρόδου για διακεκριμένες κλοπές και ένα χρόνο αργότερα με διάταξη του προέδρου Πρωτοδικών διατηρήθηκε η ισχύς του εντάλματος αυτού. Ακολούθως, το 2008 ο αρμόδιος τότε Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου ανέστειλε την υπόθεση έως τη σύλληψη ή την εμφάνιση του 55χρονου.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και τον Δεκέμβριο του 2013 το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη η ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα για τον καθένα. Ασκήθηκε έφεση και σε δεύτερο βαθμό η Βουλγάρα μετέτρεψε την ποινή της σε κοινωφελή εργασία, ενώ ο 55χρονος αθωώθηκε.

Για την εξέλιξη αυτή όμως δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα προχθές το πρωί ο 55χρονος να εντοπιστεί στην πόλη της Ρόδου, συνελήφθη και αφέθηκε αμέσως μετά ελεύθερος αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καταδίκη ή ένταλμα σε ισχύ σε βάρος του.