Ρόδος: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος επιχειρηματία

Ρόδος: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος επιχειρηματία

Ρόδος: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος επιχειρηματία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3887 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του

«Βαριές» ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος του επιχειρηματία που εντοπίστηκε από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ με χιλιάδες είδη μαϊμού στις αποθήκες και στις επιχειρήσεις του, αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ!

Ο 48χρονος που συνελήφθη κατά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ απολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή (6 Σεπτεμβρίου) και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.500 ευρώ.

Σημειώνεται πως εκτός από τον συλληφθέντα στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και η 39χρονη σύζυγός του, η οποία δεν συνελήφθη αλλά σε βάρος της κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η σύλληψη του 48χρονου έγινε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης μετά την «έφοδο» του κλιμακίου του ΣΔΟΕ από την Αθήνα και στη συνέχεια προσήχθη συνοδεία του συνηγόρου του κ. Βασίλη Καταβενάκη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία (κατάρτιση και χρήση πλαστού) κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ και κατ’ επάγγελμα για ποσό άνω των 30.000 ευρώ.

Την επόμενη μέρα (Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου), ο 48χρονος στις 11 το πρωί, πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 48χρονος ισχυρίστηκε πως τα διάφορα είδη τα έφερνε από την Τουρκία και αφού έβαζε τις στάμπες τα διέθετε προς πώληση στα καταστήματά του.

Ο ίδιος είπε πως τα είδη αυτά αν και έφεραν την ένδειξη γνωστών εταιρειών εντούτοις δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αναγνωριστούν ως γνήσια καθώς αφενός η ποιότητά τους ήταν πολύ χαμηλή και αφετέρου επρόκειτο για μοντέλα που δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά.

Ο 48χρονος είπε επίσης πως σε καμία περίπτωση το ύψος της αξίας δεν ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ όπως εκτίμησε το ΣΔΟΕ, και χαρακτήρισε εντελώς αυθαίρετη την αξία και τον υπολογισμό αυτό καθώς το κάθε τεμάχιο αγοράστηκε σε τιμή κάτω από ένα ευρώ και η πώληση του δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2-4 ευρώ.

Για αυτό δεν το λόγο, επειδή επρόκειτο για προϊόντα χαμηλής ποιότητας δεν ήταν δυνατόν να παραπλανηθούν οι πελάτες, ενώ επεσήμανε ότι όλα τα είδη κάλυπταν τις ανάγκες των καταστημάτων.
Τέλος, ο 48χρονος είπε πως κακώς κατασχέθηκαν περί τις 30.000 προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν στάμπες και ζήτησε να του επιστραφούν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 48χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.500 ευρώ.

Η «έφοδος»
Η «αντίστροφη μέτρηση» ξεκίνησε όταν στις 2.30 το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησε έλεγχο στον επαγγελματικό χώρο του 48χρονου στην πόλη της Ρόδου, με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο ενδυμάτων. Ο έλεγχος επεκτάθηκε στην αποθήκη του υποκαταστήματος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, στο κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης καθώς και σε άλλα δύο υποκαταστήματα που ανήκουν στην 39χρονη σύζυγό του με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων.

Για όλα τα καταστήματα υπεύθυνος δήλωσε ότι είναι ο 48χρονος. Εκεί οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση παρήγαγε, εμπορευόταν και διέθετε προς πώληση χονδρική και λιανική, προϊόντα ένδυσης συνολικής ποσότητας 14.653 τεμαχίων, που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού (απομιμητικά).

Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις της πρώτης επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου εντοπίστηκαν 9 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σταμπών, 5 μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων, 120.450 στάμπες με σήματα επώνυμων εταιρειών, 318.720 τεμάχια ενδυμάτων, τσαντών και καπέλα, χωρίς κανένα σήμα ή στάμπα συσκευασμένα σε κούτες και μη, τα οποία θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα εταιρειών (απομιμητικά), καθώς και 14.653 τεμάχια ενδυμάτων, τσαντών και καπέλων στα οποία είχαν ήδη τοποθετηθεί τα πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών και διατίθεντο προς πώληση.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ, από την πώληση των απομιμητικών θα αποκομίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος ίσο με το ποσό των 204.223 ευρώ (βάσει της αναγραφόμενης τιμής σε αυτά) που αντιστοιχεί στην αξία πώλησης των ήδη παραποιημένων εμπορευμάτων κατασκευασμένα από την ίδια την επιχείρηση, καθώς και σε παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536 ευρώ από τα ενδύματα, τσάντες και καπέλα χωρίς κανένα σήμα ή στάμπα που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση και στα καταστήματα του 48χρονου και της συζύγου του.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ζευγαριού, η οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο