Δύο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στην Πάτμο

Γράφει η Σμαράγδα Μουλιάτη στο patmostimes.gr


Στην Πάτμο συναντήσαμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Tον Ελβετό Don Reto Nay δόκτορα της Καινής Διαθήκης και την ακτιβίστρια Stephanie Vergniault .

O Don Reto Nay έρχεται 17 χρόνια στο νησί μας και  παραδίδει μαθήματα περί της Αποκαλύψεως που όλοι μπορούν να δουν στη Gloria TV. το φετινό καλοκαίρι ήταν στην Πάτμο με ένα γκρουπ 20 ατόμων από Ελβετία , Γερμανία, Αυστρία κλπ.  

Κάθε μέρα κατά τις 8 το πρωί λειτουργούν στη Λατινική γλώσσα στην Αυλή του Ξενοδοχείου που διαμένουν. Τον  Don Reto Nay συναντήσαμε στην Παναγία Κύκκου όπου μαζί με το γκρούπ πήγαν να παρακολουθήσουν τον εσπερινό της εορτής.

 

 

Μαζί τους ήταν και ο VIRGILIO AVATO  υπεύθυνος της Interparliamentary Assembly on Orthodoxie για τις σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία.

O Don Reto Nay sπούδασε στη Ρώμη στο Ποντιφικό Βιβλικό Ινστιτούτο. 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πήγε στην Αυστρία και εργάστηκε για πολλά χρόνια καθηγητής της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης στο Διεθνές Θεολογικό Ινστιτούτο Μελετών και αρκετά χρόνια ως επισκέπτης λέκτορας στο Siewerth Ακαδημία Gustav.

 

 

Η Γαλλίδα ακτιβίστρια  Stephanie Vergniault έρχεται στην Πάτμο 20 χρόνια και έχει στο πορτφόλιο της πολλές δράσεις για τη σωτηρία των άγριων ζώων. Τελευταία εξέδωσε ένα βιββλίο  για το τέλος των ελεφάντων.

Μένει μόνιμα στην Αφρική.  Την συναντήσαμε στο σπίτι των κοινών μας  φίλων  Walter και Sibyle.  Είναι συγγραφέας , δικηγόρος. Απόφοιτος της Σορβόνης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Γεωπολιτική, πρώην πρόεδρος γαλλικής ΜΚΟ, ασχολήθηκε πολύ με την Αφρική εδώ και πολλά χρόνια, όπου ως πολιτικός αναλυτής (και σύμβουλος) έκανε πολλές θεσμικές αποστολές για ορισμένους αφρικανούς ηγέτες που ήταν αποφασισμένοι να εισέλθουν στη δημοκρατική διαδικασία.

 

 

Πιο πρόσφατα, η Stephanie Vergniault έγινε διεθνής παρατηρητής σε  εκλογές για αξιολόγηση της διαφάνειας (Μπουρούντι, Κονγκό, Ρωσία, Αιθιοπία, Βενεζουέλα ..)

Επίσης είναι επαγγελματίας κινηματογραφιστής και γράφει σενάρια για τον κινηματογράφο από την εμπλουτισμένη εμπειρία της, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής εκστρατείας στη διεθνή σκηνή, κωμωδίες, ειδύλλια).