ΕΠΣΔ προς Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου: «Αυτό που ζητάτε, αποτελεί  πάγια αρχή μας»

Στο περιερχόμενο των προκηρύξεών της, το οποίο αναφέρεται με σαφήνεια στην υποχρέωση των ομάδων να μεριμνούν για την παρουσία γιατρών και μόνο γιατρών στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, παραπέμπει η ΕΠΣΔ, απαντώντας στην προχθεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου.   

Ο Ι.Σ.Ρ. είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για τις αλλαγές στο άρθρο 16 του ΚΑΠ, που ουσιαστικά καταργεί την υποχρεωτική παρουσία γιατρού, μέσα από την αντικατάστασή του ακόμα και  από ανθρώπους πιστοποιημένους στην παροχή πρώτων βοηθειών, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 Πέρα από την υπενθύμιση των δικών της αποφάσεων, που επί της ουσίας καλύπτουν τον Ι.Σ.Ρ., η Ένωση αφήνει αιχμές για τη στάση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς φορείς, απουσίασε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και δεν εκπροσωπήθηκε, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του, κατά τη συζήτηση του επίμαχου θέματος. Η απάντηση της διοργανώτριας:

«Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια του εγγράφου σας με αρ. πρωτ.:984/2018, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πράγματι από τις αρχές του καλοκαιριού στο Νέο ΚΑΠ για το έτος 2018 υπάρχει η απόφαση αυτή που περιγράφεται στο έγγραφό σας.

Σας πληροφορούμε όμως, τόσο εσάς, μα κυρίως τους αθλητές και τους παράγοντες της Ένωσης μας, ότι η σημερινή διοίκηση της Ένωσης είναι τόσο ευαισθητοποιημένη στο θέμα αυτό, δηλαδή της υποχρεωτικής παρουσίας ιατρού στα γήπεδα και μόνο γιατρού χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και έχοντας συνάμα υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που υπηρετεί, έχει ήδη σε ανύποπτο χρόνο πράξει τα δέοντα (βλέπε προκηρύξεις πρωταθλημάτων της ΕΠΣΔ 2018-2019) καθώς και  τα προηγούμενα έτη.

Η Ένωση μας, αθόρυβα προβαίνει όπου εκείνη κρίνει σε διορθωτικές ενέργειες, χωρίς να χρειάζεται υποδείξεις, έχοντας πάντα κατά νου την προώθηση του αθλήματος που υπηρετεί με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, με αρωγούς τους αφανείς παράγοντες που όλοι μαζί ματώνουμε για τον σκοπό αυτό.

Με μια καλλίτερη διαχείριση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπισθεί καλλίτερα η διασπορά αυτών των ειδήσεων και να τεθεί το θέμα στη σωστή του βάση.

Παρόλα αυτά, τις αιτιάσεις σας μπορείτε να τις απευθύνετε στον Π.Ι.Σ. που για το ευαίσθητο αυτό θέμα ήταν άφωνος, σε αντίθεση με άλλους φορείς που ήταν παρόντες στη Γ.Σ. των Ενώσεων- Μελών της ΕΠΟ και υπερασπίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών τους.

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια και αρωγοί σας στο θέμα αυτό».