Σε ισόβια καταδικάστηκε 27χρονη για τη δολοφονία Αλβανού γείτονά της

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου εκδικάστηκε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης η υπόθεση που αφορά τη  δολοφονία Αλβανού από 27χρονη τοξικομανή στην Κρήτη. Η ακροαματική διαδικασία είχε… απ’όλα: Είχε ειλικρινή πόνο από τη χήρα, αλλά και “συγνώμες” από την 27χρονη που στην πορεία αντικαταστάθηκαν από απειλές!

Η νεαρή γυναίκα είχε εμπλακεί σε υπόθεση με αγγελία για ροζ ραντεβού που αποδείχθηκε παγίδα, είχε συλληφθεί, κρατήθηκε, αφέθηκε ελεύθερη και… σκότωσε τον άτυχο άνδρα, μαχαιρώνοντάς τον στην καρδιά.

Υπογραμμίζεται ότι η 27χρονη, γυναίκα, είχε αφεθεί ελεύθερη με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης καθώς είναι τοξικομανής και οροθετική και έκριναν ότι αν μπει στη φυλακή δεν θα έχει καμία σωτηρία στην κατάστασή της. (Η καταδικασθείσα κατάγεται από την Κάλυμνο και στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί και στη Ρόδο).

Η χήρα του άτυχου 35χρονου, συγκλόνισε στην κατάθεσή της, περιγράφοντας πώς έχασε τον άνδρα της, το στήριγμά της, από τη μία στιγμή στην άλλη… χωρίς αιτία, και πώς έμεινε μόνη με το 7χρονο κορίτσι της κι ένα βρέφος στην αγκαλιά.

Η οικογένεια, χάνοντας τον 35χρονο πατέρα, έμεινε… ξεκρέμαστη, με αποτέλεσμα μην έχοντας κανένα δικό τους στην Κρήτη, να φύγει για τη Γερμανία, όπου και ζει πλέον. «Σκότωσε τέσσερις ανθρώπους: τον άνδρα μου, εμένα και τα παιδιά μας. Γιατί δε με προστάτευσε το κράτος εκείνη τη μέρα; Δικαστήρια, αστυνομία και νοσοκομείο… Κανείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δε λειτούργησε όπως έπρεπε» – είπε κλαίγοντας η χήρα.

Στην απολογία της η 27χρονη ζήτησε συγνώμη. «Δεν μπορώ να την κοιτάξω στα μάτια, που της πήρα τον άνδρα», είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάνει κακό σε άνθρωπο. Είπε ότι με το θύμα είχε καλές σχέσεις, ότι καλούσαν πάντα το ασθενοφόρο όταν είχε πρόβλημα.

Για τη μοιραία μέρα, είπε πως είχε πάρει πάρα πολλά χάπια και ηρωίνη και δεν ήξερε… που βρισκόταν. Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, είπε, αποδίδοντας όσα συνέβησαν… στην κακή στιγμή.

Η 27χρονη,  γυναίκα, εκλιπαρούσε να της δώσουν μία ευκαιρία προκειμένου να πάει στη Γερμανία,  όπου ζει η μητέρα της, για να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης. «Μακάρι να μπορούσα να τον φέρω πίσω στη ζωή» είπε η 27χρονη.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή της, όπως κατηγορείται, εκτιμώντας ότι είχε επίγνωση της κατάστασης. Είπε πως δεν βρισκόταν εν βρασμώ ούτε είχε το ακαταλόγιστο και πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η 27χρονη είχε μίσος και κακία για το θύμα, επειδή απαξίωνε τον τρόπο ζωής της. Η καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα έδρας προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορούμενης, που άρχισε να φωνάζει.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ισόβια και κάποια επιπλέον έτη ποινής για τα πλημμελήματα, πρόταση που έβγαλε εκτός ορίων την κατηγορούμενη, η οποία στράφηκε λεκτικά εναντίον της χήρας, βωμολοχόντας και απειλώντας την ότι θα της στείλει «κάποια καλά παιδάκια» να την τακτοποιήσουν!

Στην 27χρονη επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και άλλα τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Της επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ.

Πηγή: cretalive.gr