Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες εγγραφής στην ΑΣΤΕΡ

Για ακόμη μία χρονιά, οι Σχολές ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης, είναι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορούν τον τουρισμό και  συγκαταλέγονται πλέον και δικαιωματικά, στις περιζήτητες Σχολές σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι αξιοσημείωτη και φέτος, η θεαματική αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

Από την ΑΣΤΕΡ ανακοινώθηκε ότι, οι  εγγραφές των πρωτοετών σπουδαστών θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Διευθυντής της ΑΣΤΕΡ απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Με ιδιαίτερη χαρά συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους  στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης της Ρόδου, την πρώτη Τουριστική Σχολή που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Η ΑΣΤΕΡ λειτουργεί συνεχόμενα από το 1956, ως μία αμιγώς ξενοδοχειακή Σχολή, στα πρότυπα της Ξενοδοχειακής Σχολής της Λωζάννης και ανήκει  στο Υπουργείο Τουρισμού.

Οι απόφοιτοι της Σχολής, επί 62 χρόνια, στελεχώνουν και διευθύνουν τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και με την άρτια εκπαίδευσή τους, αναδεικνύουν την ΑΣΤΕΡ, πρώτη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η συμβολή των αποφοίτων της, είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όχι μόνο γιατί  στελεχώνουν τον τομέα της ξενοδοχείας (hospitality) με άριστα επαγγελματικά καταρτισμένο διευθυντικό προσωπικό, αλλά και γιατί συμβάλλουν στη στελέχωση των λοιπών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, ενώ διορίζονται στο δημόσιο σε θέσεις ΤΕ.

Ο πτυχιούχος, διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, ενώ είναι πρόθυμος και χαρούμενος να εξυπηρετεί, εξωστρεφής, κοινωνικός, πειθαρχημένος, επικοινωνιακός, με πάθος για απασχόληση στο χώρο της φιλοξενίας και με μέσο όρο επαγγελματικής αποκατάστασης τα 22 έτη.

Ευχόμαστε σε όλους τους νεοεισαχθέντες, καλή δύναμη και καλή επιτυχία  στην επίτευξη των στόχων τους και πιστεύουμε πως σε λίγο χρόνια, θα  συγκαταλέγονται ανάμεσα στους επαγγελματίες, που  τιμούν το όνομα της Σχολής.

Ο Διευθυντής
Κυριάκος Πετάκος»