Ακόμα περιμένουν τους καθηγητές στο Καστελόριζο

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας,  κ. Κ. Γαβρόγλου,  για την κατάσταση που επικρατεί στο γυμνάσιο και λύκειο, όπου ακόμα δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις καθηγητών, απέστειλε κάτοικος του Καστελορίζου, μητέρα τριών παιδιών, εκφράζοντας την αγωνία της.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές της Δωδεκανήσου και ειδικότερα αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:
“Αξιότιμοι Κύριοι,
Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά γίνομαι γραφική ζητώντας για τα παιδιά μου τα αυτονόητα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.
Είμαι μητέρα τριών υπέροχων παιδιών (μαθητές της Δ’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου και Γ’ Λυκείου) και ζούμε στο υπέροχο Καστελόριζο.

Κάθε χρόνο (έχει γίνει πλέον παράδοση) ενοχλώ εφημερίδες, βουλευτές, την διευθύντρια του Σχολείου μας, για το γνωστό θέμα: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ;
Ευτυχώς το Νηπιαγωγείο μας και το Δημοτικό Σχολείο μας ξεκίνησε κανονικά με δυο Νηπιαγωγούς (ημερήσιο και Ολοήμερο) και με τρεις Δασκάλες, και ευχαριστούμε τον Υπουργό για αυτό.

Με τους Καθηγητές όμως τι γίνεται;
Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει ένας καθηγητής Καλλιτεχνικών, μια καθηγήτρια για παράλληλη στήριξη, ένας Οικονομολόγος και την Παρασκευή έρχεται μια Μαθηματικός.

Τα κενά τα οποία έχουμε έχουν ως εξής:
3 Φιλόλογοι
1 Θεολόγος
1 Φυσικός
1 Αγγλικός (να σημειώσω ότι το νησί ΔΕΝ διαθέτει Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών) ο οποίος διδάσκει Αγγλικά ΚΑΙ στο Δημοτικό Σχολείο μας
1 Γαλλικός (μειωμένο ωράριο)

1 Πληροφορικός (ο οποίος διδάσκει Πληροφορική ΚΑΙ στο Δημοτικό Σχολείο καθώς επίσης διδάσκει ΚΑΙ Μαθηματικά στην Α’ και Β’ Γυμνασίου)
1 Γυμναστής (Η Γυμνάστρια η οποία κρατάει την Οργανική της θέση αλλά είναι εδώ και χρόνια αποσπασμένη σε κάποιο σχολείο των Σερρών, έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου).

Η κόρη μου, η οποία είναι στην Γ’ Λυκείου (μια και μοναδική μαθήτρια για την Γ’ Λυκείου φέτος) δεν έχει δει καν πώς είναι τα βιβλία των Αρχαίων, των Λατινικών, της Ιστορίας, κ.λπ. καθώς θα πάρει τα βιβλία της αύριο.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ,  ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ;;;

Σας υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε ούτε Φροντιστήρια εδώ στο Καστελόριζο.
Το μόνο που ζητάμε είναι να έχουμε ΕΓΚΑΙΡΩΣ την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ η οποία στην ουσία είναι πληρωμένη από τους φόρους τους οποίους ΟΛΟΙ πληρώνουμε κάθε χρόνο.

Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το Ελληνικό κράτος μας επιδοτεί για να μένουμε εδώ, σας διαβεβαιώνουμε ότι κανένας μόνιμος κάτοικος Καστελορίζου δεν παίρνει ούτε μισό ευρώ για να ζει σε αυτόν τον υπέροχο τόπο.

Πληρώνουμε όμως αδρά δυο και τρεις φορές τον χρόνο τις επισκέψεις σε παιδιάτρους, σε γυναικολόγους, σε καρδιολόγους, σε οφθαλμίατρους, σε μικροβιολόγους κ.λπ. της Ρόδου ή της Αθήνας για κάτι πιο σοβαρό.

Λυπάμαι πολύ για το ύφος μου, αλλά πρέπει κάποια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών να κάνει κάτι για τα σχολεία των ακριτών.

Πιστεύω πως το να ανοίγουν τα σχολεία πλήρως επανδρωμένα κάθε 11 Σεπτεμβρίου είναι πολύ πιο σημαντικό από το να ξεκινάνε τα μαθήματα στις 09:00π.μ. αντί στις 08:10π.μ.
Όταν ο κύριος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Απρίλιο το νησί μας, μας υποσχέθηκε κύριε Υπουργέ, ότι τον Μάιο θα ερχόσασταν στο σχολείο μας. Δυστυχώς δεν ήρθατε.
Με τιμή,
Ελισάβετ Νίτη”.