Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σύμη

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σύμη απο τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου "Ιωάννης Καπνουλάς".

Το πρόγραμμα ξεκινά κάθε βράδυ στις 8 το βράδυ, και στη διάρκειά του θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
 
Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου
6 ταινίες μικρού μήκους και ένα φιλμ μεγάλου μήκους
Ένα έργο  για μια ομάδα καλλιτεχνών, μουσικών και ακτιβιστών που σφύζει  από έμπνευση και για την Αφρική αλλά και για  όλο τον κόσμο.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου
4 ταινίες μικρού μήκους και ένα φιλμ μεγάλου μήκους
Μία μαύρη κωμωδία στην οποία η αντιηρωίδα η Στογιάνκα, χρησιμοποιεί την κάθε ευκαιρία σε μια περιθωριασμένη κοινότητα για να πάρει αποφάσεις με το δικό της εκκεντρικό τρόπο. Ποτέ δεν είναι αργά να επανορθώσεις το επανορθώσιμο.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου
10 ταινίες μικρού μήκους και ένα φιλμ μεγάλου μήκους
Η γη τους είχε κλαπεί, τα παιδιά τους είχαν κακοποιηθεί και ο τρόπος ζωής τους είχε ξεχαστεί με τη γέννηση ενός έθνους. Όμως τώρα ο λαός των Λακότα αποκαθιστά το παρελθόν του και ξαναχτίζει μια κοινότητα με ελπίδες.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
8 ταινίες μικρού μήκους και ένα φιλμ μεγάλου μήκους
Ο ταξιτζής είναι τυφλός. Ο πρόσφυγας φτάνει πάνω σε σανίδα κυματοδρομίας. Ενας τσοπάνης με τάσεις αυτοκτονίας που δεν θέλει να πεθάνει. Λίγο τρελό όμως πάρα πολύ έξυπνο.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
7 ταινίες μικρού μήκους και ένα φιλμ μεγάλου μήκους
Θα είχες ποτέ εσύ εμπιστοσύνη σε έναν πλαστικό χειρουργό; Σαλεμένο θρίλερ νουάρ που σ’αφήνει να αναρωτιέσαι ποιος ακριβώς θα υποστεί αλλαγή για πάντα.