Συνετισμός ή ξένοι διαιτητές στα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ

Απουσίαζαν από τη χθεσινή συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής με τα σωματεία τόσο ο Σύνδεσμος Διαιτητών όσο και ο αντίστοιχος των Κριτών, αφού κανένα στέλεχος δεν παρευρέθη, με τον Άρη Φάκαρο, ωστόσο, να έχει το ελαφρυντικό της συμμετοχής του στο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας στη Ναύπακτο.

Η απουσία τους, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν συζητήθηκαν θέματα διαιτησίας που αφορούν σε μεγάλο βαθμό τα σωματεία όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και από ομαλής διεξαγωγής πρωταθλημάτων.

Η πρόεδρος της ΤΕ, Ανδριάνα Μπαφίτη, τόνισε στους εκπροσώπους των σωματείων ότι είχε ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΔΚΔ και του ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν πρέπει να παρατηρηθούν φαινόμενα ανάλογα με τα περσινά που αφορούσαν σε κωλύματα …εκ παραδρομής. Δηλαδή, προέκυπταν κωλύματα της τελευταίας στιγμής και αφού είχαν βγει οι ορισμοί, με αποτέλεσμα να δίνονται αναβολές και δημιουργούνται προβλήματα στο αγωνιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας.

Η Μπαφίτη, λοιπόν, ξεκαθάρισε τόσο στον Φάκαρο όσο και στον Βιτζηλαίο, ως ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ, ότι θα πρέπει να δέχονται κωλύματα το αργότερο μέχρι κάθε Δευτέρα βράδυ ούτως ώστε κάθε Τρίτη που βγαίνει το πρόγραμμα των αγώνων να ξέρει πόσους και ποιους διαιτητές θα έχουν στη διάθεσή τους για ορισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι αποφασισμένη να φέρει διαιτητές από αλλού!

Το «καυτό» θέμα με το περίφημο εργόσημο, που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει και αυξήσεις στις απολαβές των διαιτητών και των κριτών, δεν αναλύθηκε περαιτέρω παρά μόνο ότι υπάρχει μία εν γένει στάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι αφού εκκρεμούν οριστικές αποφάσεις από τα …κεντρικά, δηλαδή την ΟΔΚΕ και την ΕΟΚ.