Σε απόγνωση οι σταφυλοπαραγωγοί της Ρόδου

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης περιμένουν πλέον οι σταφυλοπαραγωγοί της Ρόδου για να δοθεί τέλος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ηλεκτρονική δήλωση της συγκομιδής τους.

Χθες μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη, επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφού τον ενημέρωσαν για το τι ακριβώς συμβαίνει, κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο περιγράφουν το πρόβλημα και ζήτησαν τη βοήθειά του.

Σημειώνεται ότι ούτε και χθες άνοιξε η πλατφόρμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσουν οι δηλώσεις των παραγωγών, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις που δίνονται από τις αρχές του μήνα.

Αυτό έχει σαν συνέπεια να συσσωρεύεται η παραγωγή και να σαπίζει, αφού δεν μπορεί να γίνει καμία  νόμιμη επεξεργασία χωρίς προηγουμένως να δηλωθεί, με αποτέλεσμα να πλήττεται ακόμα περισσότερο το χαμηλό εισόδημα των παραγωγών.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι σταφυλοπαραγωγοί αναφέρουν τα εξής:                                                                                                        

«Αξιότιμε κύριε εισαγγελέα σας γνωρίζουμε ότι αναγκαζόμαστε να πετάμε την παραγωγή μας και τα προϊόντα που προέρχονται από τις αμπελουργικές μας καλλιέργειες διότι έχουν χαλάσει από την οξείδωση, αφού δεν μπορούμε να υποβάλλουμε ηλεκτρονικά τις δηλώσεις συγκομιδής που απαιτούνται προκειμένου να προβούμε σε απόσταξη.

Ο λόγος είναι διότι δεν έχει ανοίξει μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για ενημέρωση, σας υποβάλλουμε σχετικά έγγραφα που έχουν αποσταλεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εξαιτίας της πρωιμότητας των προϊόντων μας, ζήτησε έγκαιρα να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα».