Τη Δευτέρα θα συζητηθεί  το θέμα του βιολογικού

Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, αναμένεται να συζητηθεί το πρόβλημα με τη διάθεση της λυματολάσπης, μετά την αποκάλυψη του μέλους της Διοίκησης, Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κ. Σάκη Στάγκα, ότι αν δεν βρεθεί λύση, κινδυνεύει με κλείσιμο ο βιολογικός.

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ για  κάποια τρέχοντα θέματα, μεταξύ των οποίων και η ακύρωση ενός διαγωνισμού που αφορούσε σε μία μελέτη για τους βιολογικούς.

Το θέμα της λυματολάσπης δεν συζητήθηκε επί της ουσίας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Διοίκησης της ΔΕΥΑΡ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον κ. Στάγκα για το γεγονός ότι προέβη σ’ αυτή τη δημόσια καταγγελία που είχε να κάνει με εμπιστευτικό έγγραφο, και όπως αντιλαμβάνεται κανείς, κάποια στιγμή, ανέβηκαν οι τόνοι.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, εκείνο που αποφασίστηκε σε πρώτη φάση είναι να ζητηθεί η συνδρομή του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, που ως εξειδικευμένο όργανο μπορεί να κατευθύνει τη ΔΕΥΑΡ για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο βιολογικό.

Πάντως, από πλευράς της Διοίκησης, τονίζουν ότι κατά καιρούς έχουν γίνει ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος διάθεσης της λυματολάσπης, κάτι που απασχολεί το νησί εδώ και είκοσι χρόνια. Μεταξύ αυτών των ενεργειών είναι και η σκέψη να γίνεται κομποστοποίησή της.

Ωστόσο, οριστική λύση στο πρόβλημα θεωρείται ότι θα δοθεί με την αγορά οικοπέδου από τη ΔΕΥΑΡ όπου θα εναποτίθεται η λυματολάσπη και θα γίνεται η επεξεργασία της. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που δεν έχει καταστεί δυνατό ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως λένε από την Επιχείρηση, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξευρεθεί οικόπεδο.