Αυτοκίνητα από άλλο…  πλανήτη στη Ρόδο

Μια διαφορετική εκδήλωση με στόχο να θεσμοθετηθεί πια και να τοποθετήσει για τα καλά τη Ρόδο ανάμεσα στις πόλεις πανελλαδικώς με σημασία για την προβολή του μηχανοκινήτου αθλητισμού, είναι το Festival of Speed.

Μια εκδήλωση χωρίς να έχει να κάνει με αγώνες αλλά με την επίδειξη απίστευτων super cars μεγάλης συλλεκτικής αξίας. Συνολικά 70 αυτοκίνητα Ροδίων και μη ιδιοκτητών, θα παρελάσουν περιμετρικά των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης αύριο ως κομμάτι μιας σειράς από εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτής της κίνησης. Συγκεκριμένα, χθες αυτά τα αυτοκίνητα βρέθηκαν στη Λίνδο όπου ήταν στο πρόγραμμα η ανάλογη φωτογράφηση και σήμερα το πρωί κάτι ανάλογο θα γίνει και στις Πηγές Καλλιθέας.

Σήμερα από τις 18.30 τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στην πλατεία δημαρχείου για το cars & coffee όπου οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν και να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους.  Αύριο στις 11.00 θα γίνει η επίδειξη αυτοκινήτων σε πορεία με αφετηρία από την πλατεία δημαρχείου ως το τουριστικό λιμάνι και επιστροφή ξανά στην αφετηρία. Υπενθυμίζουμε πως δεν πρόκειται γι’ αγώνα, γι’ αυτό όλα τα αμάξια θα κινηθούν με λογικές για την πόλη ταχύτητες, καθοδηγούμενα από το όχημα αλυτάρχη. 

Για το λόγο αυτό από τους διοργανωτές ανακοινώθηκε πως το κέντρο της πόλης θα είναι κλειστό για τα ΙΧ από τις 7 το πρωί και όποια βρίσκονται παρανόμως παρκαρισμένα θα απομακρύνονται από γερανοφόρο όχημα. Τους αγώνες αυτούς διοργανώνει η Speed Sector σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο. Για την καλύτερη δυνατή πραγματοποίηση της επίδειξης θα συνεργαστούν η Τροχαία , η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, η ΕΘΟΜΑΚ, οι Πρόσκοποι και άλλοι εθελοντές, μιας και πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό.

Στο κομμάτι της ασφάλειας επίσης δίνουν μεγάλη σημασία οι διοργανωτές αφού και παλαιότερα η Ρόδος αποτελούσε για την Ελλάδα κάντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά οι αγώνες σταμάτησαν εξαιτίας κάποιων δυστυχημάτων. Καλούνται λοιπόν οι φίλοι του αυτοκινήτου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις ώστε να δώσουν και την απαραίτητη ώθηση συνέχειάς τους σε υψηλό επίπεδο στη Ρόδο.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηχριστοδούλου, από τη Speed Sector, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τετάρτη στην Περιφέρεια, σημείωσε περισσότερο στο πρόγραμμα της διοργάνωσης αυτής τη φωτογράφηση στη Λίνδο και στις Πηγές Καλλιθέας, ενώ  προσκάλεσε τον κόσμο στο Cars & Coffee, αφού είναι κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και θα γίνει μόνο στη Ρόδο.

Όπως συνέχισε, οι λάτρεις του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες των super cars, ακόμα και να διαπιστώσουν τη λειτουργία τους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τον ίδιο, να ταξιδέψουν οι εικόνες της Ρόδου παγκοσμίως αφού το νησί μας πρέπει να γίνει ξανά η “Μέκκα” του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Στις δηλώσεις του ανέφερε μάλιστα πως ο Φερούτζιο Λαμποργκίνι, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων, δούλευε επί Ιταλοκρατίας ως μηχανικός στα Κολύμπια και λάτρευε τη Ρόδο. Τέλος, σημείωσε τη μεγάλη σημασία που θα έχει η ασφάλεια για τη διοργάνωση αυτή, η οποία δεν έχει να κάνει με αγώνα αλλά με επίδειξη, ασχέτως αν λανθασμένα αναφέρεται ο όρος «αγώνας».