Ruefa: +19% η ζήτηση των Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα

Ruefa: +19% η ζήτηση των Αυστριακών  για διακοπές  στην Ελλάδα

Ruefa: +19% η ζήτηση των Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 96 ΦΟΡΕΣ

Η Ελλάδα είναι και φέτος ο μεγάλος νικητής της χρονιάς για την αυστριακή αγορά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Walter Krahl, Γενικός Διευθυντής του μεγαλύτερου ομίλου τουριστικών γραφείων της Αυστρίας «Ruefa-Verkehrsbüro», που διαθέτει προς πώληση ταξιδιωτικά πακέτα και προγράμματα από το σύνολο των αυστριακών Tour Operators.

Όπως ανέφερε ο κ. Krahl, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου -περίοδος που θεωρείται εξαιρετικά αντιπροσωπευτική για την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Αυστριακών- η αύξηση για ελληνικούς προορισμούς ανήλθε στο 19%, ενώ οι πωλήσεις για την Ελλάδα αποτελούν το 18% του συνολικού τζίρου του ομίλου, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών.

«Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός από όλη την Αυστρία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Krahl.

Τα στοιχεία αυτά είναι αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας με το σύνολο των Tour Operators και τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας, στο πλαίσιο της επιτυχημένης τουριστικής πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά για «Τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο», που υλοποιεί ο ΕΟΤ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, εκτός από τους «σταθερούς» ελληνικούς προορισμούς που προτιμούν οι Αυστριακοί τουρίστες (Κρήτη, Ρόδος, Κως), το πρόγραμμα της «Ruefa» για την Ελλάδα περιέλαβε φέτος και πολλά μικρότερα νησιά (Σκύρος, Ζάκυνθος κ.ά.), τα οποία έτυχαν ιδιαίτερης ζήτησης, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι, αναλογικά προς τον πληθυσμό τους, οι Αυστριακοί τουρίστες είναι οι πρώτοι στην κατάταξη επισκεπτών και μάλιστα επαναλαμβανόμενων προς τη χώρα μας.

Τα στοιχεία της «Ruefa» επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία της TUI, καθώς ο κορυφαίος Tour Operator ξεκινά ήδη τις πωλήσεις για Ελλάδα για το 2019 με έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αιχμής, την οποία εξαίρει σε δηλώσεις της η Γενική Διευθύντρια της TUI Αυστρίας κα L. Weddig.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με την ιδιαίτερη προτίμηση των Αυστριακών προς την Ελλάδα αποτέλεσαν θέμα σε πολλές αυστριακές εφημερίδες, όπως την Der Standard, τη NÖN κ.ά, με την NÖN να τονίζει μάλιστα ότι στο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας η προτίμηση προς την Ελλάδα ανήλθε στο 21,9%.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού