«Ρόδος, Ιστορίες του τόπου μας»

H παρουσίαση των διηγημάτων με τίτλο "Ρόδος, Ιστορίες του Τόπου μας" (εκδόσεις iWrite, 2018) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.00 στο Συσσίτιο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Οι συγγραφείς που διακρίθηκαν θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα διηγήματά τους και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τριών μεγάλων νικητών του διαγωνισμού.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Τέρης Χατζηιωάννου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρόδου) και η κ. Αννα Αχιολά (εκπρόσωπος των εκδόσεων iWrite). Συντονίζει η κ. Ελευθερία Μπινίκου (εκπρόσωπος του ΔΚΣΜΡ).  Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι συγγραφείς των διηγημάτων.

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ιστορίες του τόπου μας», προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής των Δωδεκανήσων, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν με ένα διήγημά τους που σαν φόντο να έχει τον τόπο τους.

«Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση του πολιτισμού της Ρόδου, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος μας, να γνωρίσουμε όλοι τη Ρόδο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων.

Μέσα από έναν έρωτα ή μια ιστορία μυστηρίου. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό πάντα τρόπο.

Και το καταφέραμε! Η συμμετοχή ήταν ένθερμη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η δημιουργικότητα δεν είναι χάρισμα των λίγων, αλλά ικανότητα των πολλών.

Στο βιβλίο αυτό λοιπόν, είναι συγκεντρωμένα όλα τα διηγήματα που ξεχώρισαν συνθέτοντας μια πραγματικά συλλεκτική ανθολογία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.