Η γαστρονομία της Λίνδου σε έκθεση στη Βαρσοβία

Την άλλη της πλευρά, αυτή της πλούσιας γαστρονομίας θα παρουσιάσει η Λίνδος, στην έκθεση τουρισμού και γαστρονομίας «Ελληνικό Πανόραμα» που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία από 30 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου.

Η Λίνδος συμμετέχει φέτος σε αυτή τη διοργάνωση που διεξάγεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, με ορισμένα από τα εκλεκτά της εστιατόρια, που έχουν καταξιωθεί στο χώρο και διαφημίζουν τον προορισμό διεθνώς.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο κλειστό στάδιο της Βαρσοβίας και θα αποτελέσει το τουριστικό γεγονός της χρονιάς για την Πολωνία αλλά  και για άλλες γειτονικές χώρες  που επισκέπτονται την έκθεση καθώς διοργανώνεται αποκλειστικά για την Ελλλαδα  προβάλλοντας τόσο τους τουριστικούς προορισμούς της όσο και τα  δημοφιλή τοπικά της προϊόντα  αλλά και τη  γαστρονομία των ελληνικών περιοχών.

Η Λίνδος  θα συμμετέχει  με ένα δικό της περίπτερο με σκοπό να αναδείξει την τοπική γαστρονομική παράδοση αλλά και να  ενημερώσει για τις γευστικές υπεροχές των τοπικών εστιατορίων  της. Ο τουρισμός από την Πολωνία  κάθε χρόνο αυξάνεται με προορισμό το νησί της Ρόδου και δύο μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί όπως το GRECOS TOUR  και το ITAKA travel  προβάλλουν  τον προορισμό ως ιδανικό  για τις επιλογές των πελατών τους .

Η Λίνδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς του νησιού δήλωσε ο επιχειρηματίας Νικόλαος Ελευθερίου, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:  «τα εστιατόριά μας στην Λίνδο διαθέτουν εξαιρετικές προυποθέσεις για τους επισκέπτες μας και σε αυτούς που διαμένουν  σε κοντινές περιοχές, προϋπόθεση για εμάς είναι να γνωρίσουν  την τοπική μας γαστρονομία και φυσικά τα εστιατόριά μας, καθώς οι γεύσεις και οι προτάσεις μας είναι πολλές.

Ο κ. Ελευθερίου θα έχει συντονιστικό ρόλο στην παρουσία της Λίνδου, ενώ  για την παρουσίαση  και τις γευστικές απολαύσεις του περιπτέρου ο διακεκριμένος σεφ και εστιατορας Ευριπίδης Γκόγκος δήλωσε «Μέσα από την συμμετοχή μας αυτή από την οποία θα προβληθούν ιδιαίτερα τα εστιατόρια μας τόσο της Λίνδου όσο και των Πεύκων, θα γίνει μία γνωριμία των μελλοντικών τουριστών  με την Λίνδο και τα εστιατόρια της περιοχής μας. Θα υποδεχθούμε  όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου  μας  που θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση της τοπικής κουζίνας μας, όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν  ασφαλώς με τη συνεργασία των συναδέλφων μου εστιατόρων της περιοχής μας».

Η έκθεση  της Ελλάδος «Ελληνικό Πανόραμα»  στη Βαρσοβία αποτελεί κορυφαίο  γεγονός του χειμώνα  λίγο πριν τα Χριστούγεννα  και την επισκέπτονται  επιχειρηματίες  τουρισμού  και πλήθος κόσμου,  οι οποίοι αποφασίζουν τον προορισμό τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Το περίπτερο της Λίνδου αναμένεται να επισκεφτεί ο πρέσβης της Ελλάδος  στην Πολωνία Ευάγγελος Τσαούσης και η διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας Νικολέτα Νικολοπούλου, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτορείων της Πολωνίας και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της χώρας.