Πετυχημένο «κρας τεστ»  το Τριεθνές Τουρνουά!

Περίπου εκατό ταλαντούχα παιδιά από την Ελλάδα, την Τουρκία και την  ΠΓΔΜ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό τις τελευταίες μέρες στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης στο Καρακόνερο, με αφορμή τη διεξαγωγή του τριεθνούς τουρνουά τένις κατηγορίας τζούνιορ (U12 – U14 – U16) που διοργανώνει ο ΡΟΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

Τα υψηλού επιπέδου παιχνίδια, που ολοκληρώνονται σήμερα το μεσημέρι με την τελική φάση, των νεαρών αθλητών και αθλητριών από τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Αθήνα, την Κρήτη, την Κωνσταντινούπολη και τα Σκόπια ενθουσίασαν το κοινό ενώ οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έχουν αποκομίσει πολύ θετικές εντυπώσεις από το τουρνουά, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά.

«Ο σύλλογός μας, κάθε χρόνο, συμμετέχει σε τέτοιου είδους τουρνουά ανά τον κόσμο» εξηγεί ο Οσντεμίρ Φικρέτ, πρόεδρος του συλλόγου Σιλίβρι από την Κωνσταντινούπολη, και προσθέτει: «Είναι η τρίτη μας αποστολή τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστούμε πολύ τον Ροδιακό Όμιλο για τη φιλοξενία. Είναι πολύ φιλόξενοι οι άνθρωποι εδώ. Αισθανόμαστε πολύ ωραία κι είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε στην Κωνσταντινούπολη με τον ίδιο τρόπο. Τα γήπεδα είναι πολύ καλά, διεθνών προδιαγραφών. Μπορούν να γίνουν πολλές και σημαντικές διοργανώσεις. Στο τουρνουά συμμετέχουν πολύ καλοί αθλητές και αθλήτριες και τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι οι εμπειρίες που αποκομίζουν τα παιδιά συμμετέχοντας με αθλητές άλλων χωρών».

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο προπονητής των παιδιών από τα Σκόπια, Βλαντιμίρ Αντόνοφ: «Είναι η πρώτη μας φορά στη Ρόδο κι ευχόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Το τουρνουά έχει πολύ καλή ποιότητα και γίνονται πολύ καλά παιχνίδια. Περιμένουμε πολύ καλούς τελικούς. Ευελπιστώ ότι του χρόνου θα συμμετάσχουν παιδιά και από άλλες χώρες. Η οργάνωση είναι πάρα πολύ καλή. Αγγίζει το τέλειο. Ο πρόεδρος του Ομίλου, Μιχάλης Πανάγος, είναι πολύ καλός και δραστήριος, όπως και όλα τα μέλη του Ομίλου. Όλη η Ρόδος είναι πολύ φιλική και φιλόξενη».

Αυλαία στο Τριεθνές, τελική ευθεία για το Παγκόσμιο!
Το τριεθνές τουρνουά τζούνιορ είναι βαθμολογούμενο της ΕΦΟΑ κι αυτό φυσικά δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στα μικρά παιδιά. Αυτό αυξάνει τις προσδοκίες για τους σημερινούς τελικούς οι οποίοι θα ξεκινήσουν περίπου στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθούν το μεσημέρι (περίπου στις 2μ.μ.).

Τα κολακευτικά σχόλια που έχει αποκομίσει ο ΡΟΑ, απ’ όλες τις αποστολές, είναι ασφαλώς πολύ ενθαρρυντικά και κάνουν και τους ανθρώπους του Ομίλου να αισθάνονται πολύ καλά.
Φυσικά, μετά την ολοκλήρωση της τριεθνούς συνάντησης, στον ΡΟΑ δεν θα εφησυχάσουν καθώς έπεται στις 1-7 Οκτωβρίου το Παγκόσμιο Τουρνουά ITF Junior 2018 ‘RODOS CUP’. Αφορά σε αθλητές/τριες Junior U18 και δόθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο από τη Διεθνή Οµοσπονδία (ITF) ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οµοσπονδίας Αντισφαίρισης. Το τριεθνές τουρνουά εξυπηρέτησε ως μία άκρως πετυχημένη πρόβα τζενεράλε για την επόμενη διοργάνωση, με μεγαλύτερο αριθμό αθλητών.