Τον Οκτώβριο το συνέδριο  αρχιτεκτονικής και τουρισμού στη Ρόδο

Το 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 20 και 21 Οκτωβρίου στην Ρόδο σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Σημαντικά ονόματα έχουν προσκληθεί και αυτή τη χρονιά μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του ARCHISEARCH.gr και της εταιρείας Desig Ambassador.

Σκοπός των διοργανωτών, είναι η θεσμοθέτηση Διεθνών Συνεδρίων που θα διαπραγματεύονται τη διάδραση μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού και θα προσελκύουν επισκέπτες (Ξενοδόχους, Αρχιτέκτονες και γενικότερα επαγγελματίες του τουρισμού) από όλον τον πλανήτη. Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και του προέδρου του ΔΣ Γιώργου Σκιαδόπουλου.

Το 2ο Συνέδριο είχε συ διοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2017 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, το Τεχνικο Επιμελητήριο Δωδεκανησου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Πανεπιστημιο Αιγαιου και το Εμπορικο και Βιομηχανικο Επιμελητήριο Δωδεκανησου και με επιμέλεια του ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch και της εταιρείας παραγωγής Design Ambassador προσελκύοντας περισσότερους από 500 συνέδρους.

Μεταξύ των ομιλητών στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν εκπρόσωποι από διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλον τον κόσμο (όπως Zaha Hadid, UNStudio, MKV Design αλλά και οι διεθνούς φήμης επιμελητές τέχνης του Μουσείου Design στο Λονδίνο και Διεθνών Αλυσίδων Ξενοδοχείων Double Decker). Επίσης έχουν μιλήσει οι Γιώργης Γερόλυμπος, Πρόδρομος Νικηφορίδης, Μιχάλης Μαυρολέων, Αγαπητός Ξάνθης, Σπύρος Συρόπουλος, Γιωργος Αναγνωστάκης, Τάσος Μπίρης, Παναγιώτης Τουλιάτος, Δημήτρης Κόκκινος, Μάρω Καρδαμίτση, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Φανή Βαβύλη, Γιάννης Αίσωπος, Νίκος Φιντικάκης, Τόνια Αικατερίνη κ.ά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με προεγγραφή στην σύνδεση που θα αναρτηθεί σύντομα  στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.