Παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Μανώλη Μελά

Την  Τρίτη 28 Αυγούστου 2018,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή κ. Μανώλη Μελά «Στα ίχνη του παρελθόντος», στην κατάμεστη από κόσμο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάσου «Νικόλαος Γ. Μαυρής».

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Καρπαθιακού Κέντρου Έρευνας και Πολιτισμού  και του Δήμου Κάσου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών  - Πειραιώς και τον Σύλλογο Νεολαίας Κάσου

Η εκδήλωση άρχισε με ένα καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννη Φραγκούλη, που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης.

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στη σημασία της πραγματοποίησης πολιτιστικών συναντήσεων στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κάσου και ευχήθηκε στον αγαπητό συμπατριώτη μας Καρπαθιακής καταγωγής, συγγραφέα κ. Μανώλη Μελά να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του.

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Στα ίχνη του παρελθόντος» με ομιλητές τον τ. Έπαρχο Καρπάθου Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, που αναφέρθηκε κυρίως στην αρχαία ιστορία της Κάσου και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλη Περσελή και βέβαια τον καθηγητή συγγραφέα κ. Μανώλη Μελά, ο οποίος και παρουσίασε εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό από τα αρχαιολογικά ευρήματα σε Κάσο και Κάρπαθο

Η εκδήλωση έκλεισε με επίλυση αποριών των προσκεκλημένων από τον συγγραφέα κ. Μανώλη Μελά, την οποία, μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους οι τ. Δήμαρχοι Κάσου κκ Γιώργος Παπαγεωργίου και Δημήτρης Ερωτόκριτος.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ααναμνηστικές αφίσες που αφορούσαν στην εκδήλωση.