«Διαστημικά» αυτοκίνητα στη Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Για δεύτερη χρονιά οι λάτρεις του αυτοκινήτου στη Ρόδο αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες στο νησί είχαν μια σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουν τα μοναδικά super cars του Festival of Speed σ’ ένα τριήμερο.

Από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 16 του μήνα η Speed Sector σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου αλλά και το Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσαν μια σειρά από εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν επρόκειτο γι’ αγώνες αλλά μια επίδειξη μοναδικών αυτοκινήτων …απλησίαστων όσον αφορά την ιπποδύναμη αλλά και την αξία τους.
 


Ήταν μοναδικά αμάξια μεγάλου κυβισμού, κάποια απ’ αυτά τεράστιας συλλεκτικής αξίας, αλλά και αντίκες που το Σάββατο στο cars & coffee μπροστά στο δημαρχείο ήταν παραταγμένα για να τα θαυμάσουν οι κάτοικοι της πόλης μας και οι τουρίστες ενώ την Κυριακή καθοδηγούμενα από το όχημα του αλυτάρχη με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινήθηκαν στον παραλιακό δρόμο δίπλα από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, ταξιδεύοντας οι μοναδικές αυτές εικόνες σ’ όλο τον κόσμο.
 


Την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων, Ρόδιοι και μη,  τα οδήγησαν ως τη Λίνδο και τις Πηγές Καλλιθέας όπου φωτογραφήθηκαν στο πλαίσιο πάντα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, προσφέροντας πανέμορφες εικόνες. 

Μέσα από τη σειρά αυτή των εκδηλώσεων έγινε μεγάλη προσπάθεια να προβληθεί η Ρόδος μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να αποκτήσει ακόμα περισσότερους φίλους.
 


Πολύ μεγάλη σημασία δόθηκε στην ασφάλεια, γι’ αυτό συνεργάστηκαν η Τροχαία, η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, οι Πρόσκοποι, η ΕΘΟΜΑΚ αλλά κι αρκετοί εθελοντές.
 


Παρόντες στις εκδηλώσεις αυτές ήταν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου που είναι πάντα δίπλα σε ό, τι μπορεί να προβάλλει τη Ρόδο διεθνώς και να δώσει την ευκαιρία ν’ αναπτυχτεί ο αθλητικός τουρισμός.