Ρόδος: Κάθειρξη επτά ετών σε 27χρονο για την κλοπή χρυσαφικών

Χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε χρυσά κοσμήματα αξίας άνω των 70.000 ευρώ αφαίρεσε από σπίτι συμπολίτη μας στην πόλη της Ρόδου, 27χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και χθες καταδικάστηκε για την πράξη του αυτή σε κάθειρξη επτά ετών από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου!

Η κλοπή σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 και εκδικάστηκε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο και έκρινε ένοχο τον 27χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 27χρονος κατηγορείται ότι μπήκε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο υπήρχαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 70.000 ευρώ!
Η κλοπή καταγγέλθηκε στην αστυνομία και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πάντως ενώπιον του δικαστηρίου ο 27χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, ισχυριζόμενος ότι το διάστημα εκείνο βρισκόταν στην Αθήνα, όπου μάλιστα πέντε ημέρες από την ημέρα της κλοπής είχε υποβληθεί σε επέμβαση. Ως εκ τούτου το προηγούμενο επίμαχο διάστημα βρισκόταν κλινήρης στην πρωτεύουσα. Για τον ισχυρισμό του αυτό προσκόμισε σχετική βεβαίωση για την επέμβαση που έκανε στο μάτι του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο αλλοδαπός κατηγορείται και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη ενώ έχουν εκδοθεί σε βάρος του και τρία ευρωπαϊκά εντάλματα τα οποία επίσης εκκρεμούν.
Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.