Στην ανακρίτρια οι κυβερνήτες  του ιστιοφόρου με τους μετανάστες

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσουν σήμερα για να απολογηθούν οι δύο Σύριοι ηλικίας 33 και 26 ετών, οι οποίοι ήταν οι κυβερνήτες στο ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 70 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε βάρος των δύο Σύριων έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, εξαιτίας των κινδύνων που διέτρεξαν οι 70 επιβαίνοντες καθώς το σκάφος τελικά βυθίστηκε, και παραπέμφθηκαν για ανάκριση.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου όταν εμπορικό πλοίο εντόπισε το ιστιοφόρο σκάφος να πλέει ανοικτά της Ρόδου και να εκπέμπει SOS καθώς βρισκόταν σε δυσχερή θέση.
Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη ακυβέρνητου ιστιοφόρου σκάφους όπου επέβαινε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Ρόδου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίζοντας το Ι/Φ “DOGA DENIZ”, με 70 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταβιβάστηκαν με ασφάλεια, παρουσία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Δ/Ξ “LUCKY SAILOR” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή για παροχή συνδρομής.

Το “LUCKY SAILOR” οδηγήθηκε, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  στον λιμάνι της Ρόδου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθησαν οι αλλοδαποί Κυβερνήτες του ιστιοφόρου ηλικίας 33 και 26 ετών και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.