Στην ανακρίτρια οι κυβερνήτες του ιστιοφόρου με τους μετανάστες

Στην ανακρίτρια οι κυβερνήτες  του ιστιοφόρου με τους μετανάστες

Στην ανακρίτρια οι κυβερνήτες του ιστιοφόρου με τους μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 75 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσουν σήμερα για να απολογηθούν οι δύο Σύριοι ηλικίας 33 και 26 ετών, οι οποίοι ήταν οι κυβερνήτες στο ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 70 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε βάρος των δύο Σύριων έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, εξαιτίας των κινδύνων που διέτρεξαν οι 70 επιβαίνοντες καθώς το σκάφος τελικά βυθίστηκε, και παραπέμφθηκαν για ανάκριση.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου όταν εμπορικό πλοίο εντόπισε το ιστιοφόρο σκάφος να πλέει ανοικτά της Ρόδου και να εκπέμπει SOS καθώς βρισκόταν σε δυσχερή θέση.
Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη ακυβέρνητου ιστιοφόρου σκάφους όπου επέβαινε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Ρόδου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίζοντας το Ι/Φ “DOGA DENIZ”, με 70 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταβιβάστηκαν με ασφάλεια, παρουσία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Δ/Ξ “LUCKY SAILOR” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή για παροχή συνδρομής.

Το “LUCKY SAILOR” οδηγήθηκε, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμάνι της Ρόδου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθησαν οι αλλοδαποί Κυβερνήτες του ιστιοφόρου ηλικίας 33 και 26 ετών και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου