Εγκρίθηκε ο απολογισμός έργων και δράσεων της ΔΕΥΑΡ

Ο απολογισμός των έργων και δράσεων της ΔΕΥΑΡ για το 2017, εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό και βεβαίως παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Οικονομικής υπηρεσίας της Επιχείρησης, οι οποίοι και ανέλυσαν τους αριθμούς στα μέλη της Διοίκησης.

Χαρακτηριστικό, είναι ότι το μέλος του Δ.Σ. που έχει υπό την εποπτεία του τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Επιχείρησης, Αντιδήμαρχος, Αγαπητός Πάλλας, ζήτησε να ενημερωθεί για το ύψος των επενδύσεων που έγιναν από τη ΔΕΥΑΡ κατά τα έτη 2017 και 2018 και τόνισε ότι αυτή είναι που επενδύει σε έργα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

Μάλιστα, από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ θεωρούν ότι είναι άδικα αυτά που λέγονται κατά καιρούς, ότι τα χρήματα που εισπράττει από τα τέλη έργων δεν πιάνουν τόπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2017 βεβαιώθηκαν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ από τους λογαριασμούς και η Επιχείρηση εισέπραξε περί τα 2,5-3 εκατ. ευρώ τα οποία και επενδύθηκαν σε έργα υποδομής.

Για τη λυματολάσπη
Όσον αφορά στο θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τη διαχείριση της λυματολάσπης που εναποτίθεται από τον Βιολογικό στην περιοχή «Λούκα», μετά τα όσα αποκάλυψε το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Στέργος Στάγκας, έγινε μία συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα της ΔΕΥΑΡ προς το ΤΕΕ Δωδεκανήσου προκειμένου να ορίσει πραγματογνώμονα για τις αιτίες της δημιουργηθείσας κατάστασης με τη λυματολάσπη.

Ακόμη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Αλέξανδρος Μανωλάκης, ενημέρωσε ότι συζήτησε το θέμα σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, και έκανε γνωστό ότι περιμένουν έγκριση από το Υπουργείο για την εξεύρεση του χώρου που θα εναποτίθεται η λυματολάσπη, δηλώνοντας πάντως κατηγορηματικά ότι αυτή δεν καταλήγει στη θάλασσα.