Εξαίρεση από την απελευθέρωση  ζητά το σωματείο της ΡΟΔΑ

Από το συνδικάτο εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις συγκοινωνιών και στα ΚΤΕΛ Δωδεκανήσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου μας και της Διοίκησης της ΔΕΣ ΡΟΔΑ  έγιναν συναντήσεις στην Αθήνα για το θέμα της απελευθέρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών.

Στης 13-09-2018 αντιπροσωπία του Συνδικάτου μας και της επιχείρησης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα με μοναδικό θέμα τη ΡΗΤΗ εξαίρεση της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ της ΚΩ απο το κατατεθέν  Νομοσχέδιο στις 05-09-2018 που αφορά «θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις».

Ο Γενικός Γραμματέας και  το επιτελείο  του Υπουργείου αφού άκουσαν τα επιχειρήματά μας και μελέτησαν τα στοιχεία που τους προσκομίσαμε, μας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση  χρειαστεί για να επιτευχθεί η εξαίρεση και των δύο επιχειρήσεων απο το Νομοσχέδιο αυτό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην Αθήνα και τις δύο ημέρες ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα με τον τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο  Σαντορινιό, τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλείου κ. Δημήτρη  Κρεμαστινό,  τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη  Γάκη  και τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μάνο Κόνσολα.

Απο τη μεριά τους όλοι οι παραπάνω μας διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ό,τι ειναι δυνατόν για να επιτευχθεί η εξαίρεση απο αυτό το νομοσχέδιο.

Στις συναντήσεις που έγιναν την επιχείρηση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παρασκευάς, ο Διευθυντής κ. Φώτης Καραμανώλης και η προϊσταμένη του γραφείου προσωπικού κ. Αστερία Μπλούτη, για το Συνδικάτο ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Κοντουδάκης και για το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος».