Πρωτάθλημα παίδων:  Στις 20/10 το πρώτο τζάμπολ

Ταυτόχρονα με το πρωτάθλημα ανδρών θα ξεκινήσει και το αντίστοιχο των παίδων Δωδεκανήσου, δηλαδή το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου, με την κλήρωση των αγώνων να είναι προγραμματισμένη την προσεχή Τρίτη (25/9) στις 14.00’, στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής.

Τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης αναφέρουν τα εξής:

Άρθρο 3ο: Τρόπος Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις, ως εξής:

Α) Α’ φάση / Κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν σε δύο (2) ομίλους, ένα (1) νοτίου κι ένα (1) βορείου συγκροτήματος. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί βαθμολογία του κάθε ομίλου.

Β) Β’ φάση / Final Four: Η Β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. Σ’ αυτή θα λάβουν μέρος οι  ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και τη 2η θέση της βαθμολογίας των ομίλων. Τα ζεύγη των ημιτελικών θα είναι Α1-Β2 και Β1-Α2 και πρωταθλήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού.

Άρθρο 5ο: Αθλητές Δικαιούμενοι Συμμετοχής

Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2003 και νεότεροι και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Δε θα γίνεται δεκτή στους αγώνες συμμετοχή αθλητή χωρίς δελτίο της ΕΟΚ.

Άρθρο 7ο: Αναβολή αγώνων

Καμία αναβολή αγώνα δεν δικαιολογείται, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας (όπως κακοκαιρία, συμμετοχή παίκτη στη μικτή Δωδεκανήσου και σε Εθνική Ομάδα). Δεν θα αναβάλλονται αγώνες λόγω εκδρομών, υποχρεώσεων φοιτητών, τραυματισμών αθλητών, σχολικών υποχρεώσεων, οικονομικής αδυναμίας σωματείου κλπ. κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αγώνες που θ’ αναβληθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα ορίζονται εκ νέου από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, είτε ενδιάμεσα είτε μετά τη λήξη του εκάστοτε γύρου, χωρίς να αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγωνιστικών.

Η Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου διευκρινίζει ότι αναβολή θα δίνεται μόνο σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου των πλοίων και θα βεβαιώνεται από τα λιμεναρχεία. Οι ομάδες υποχρεούνται, εφόσον υπάρχει πλοίο για τη μετακίνησή τους, να επιβιβαστούν σ’ αυτό, ανεξαρτήτως πιθανών προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιστούν. Την ημέρα του ταξιδιού κι εφόσον προκύπτει πρόβλημα με τον απόπλου των πλοίων, οι ομάδες οφείλουν να επικοινωνούν με το μέλος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Φιλήμονα Χατζηαντωνίου (6932609225) ή την πρόεδρο της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Ανδριάνα Μπαφίτη (6942201200).

Τυχόν αιτήματα σωματείων για αναβολές αγώνων, για σοβαρούς λόγους που δεν προβλέπονται στο άρθρο, θα γίνονται δεκτά το αργότερο κάθε Τετάρτη και θα εξετάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ. Δεν θα εξετάζονται αιτήματα σωματείων εφόσον περάσει η προθεσμία.

Άρθρο 9ο: Υποχρεώσεις αγωνιζόμενων σωματείων

Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ, αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα κι ένας από το επόμενο.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το χρηματικό πρόστιμο μέχρι την έναρξη της επόμενης αναμέτρησης, δεν θα διεξάγεται το παιχνίδι, το υπαίτιο σωματείο θα μηδενιστεί ξανά και θ’ αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7.

Άρθρο 10ο: Οικονομικοί Όροι

α) Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των ομάδων θα καταβάλλονται από τα σωματεία.

β)Τα έξοδα διαιτησίας, που είναι για κάθε διαιτητή 10€ και για κάθε κριτή 8€, καθώς και τα έξοδα των οδικών μετακινήσεων, που ανέρχονται στο ποσό των 0,20€ ανά χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.