Μεγάλα συνέδρια θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο έως το τέλος Οκτώβρη

Η διοργάνωση στη Ρόδο του 5ου ετήσιου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου «Αιγαίο: Το Αρχιπέλαγος της Ειρήνης» από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου στη Μεσαιωνική Πόλη, με συνδιοργανωτή το Δήμο Ρόδου ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, με την πρόεδρο της Οργανωτικής του Επιτροπής Ελισάβετ Γράψα.

Το συμπόσιο θα γίνει στο κατάλυμα της Ισπανίας υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και θα μετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.

Στη συνάντηση, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Μεσαιωνικής Πόλης Τέρη Χατζηιωάννου, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την άρτια διοργάνωσή του και την προβολή της Ρόδου με την κάλυψή του από τηλεοπτικά μέσα και διακεκριμένους δημοσιογράφους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες του.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε: «Τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη η Ρόδος συνεχίζει να φιλοξενεί συνέδρια που τη φέρνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, προβάλλοντάς την στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσφέρουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρόδος να βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησής τους».