Με ηγέτη τον Μαυροειδή ο Κολοσσός

Μετά από είκοσι μέρες μακριά από τη βάση του, ο Κολοσσός H Hotels επέστρεψε στη Ρόδο όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία του εν όψει των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Η παραμονή στο φιλόξενο Μουζάκι Καρδίτσας και η συμμετοχή στα 28α Μαυροσκούφεια, τα οποία συμπεριέλαβαν τέσσερα φιλικά ματς, έδωσαν στον Νίκο Βετούλα αρκετό υλικό να επεξεργαστεί αναφορικά με το ποιες είναι οι δυνάμεις και ποιες οι αδυναμίες των «θαλασσί» που θα πρέπει να δουλευτούν περαιτέρω, πριν την πρεμιέρα της Basket League.

Είναι σαφές ότι υπάρχει επιθετικό ταλέντο στην ομάδα, με τους Δημήτρη Μαυροειδή, Στίβι Μπράουνινγκ και Άιβαν Άσκα να συνθέτουν μία εξαιρετικά δυνατή τριάδα. Είναι, ωστόσο, επίσης σαφές ότι στην άμυνα ο Κολοσσός H Hotels χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, γεγονός καθόλου περίεργο αφού μιλάμε για ένα σχεδόν ολοκαίνουριο σύνολο που απαιτεί χρόνο να μάθει να συνεργάζεται στο ίδιο «μήκος κύματος».

Όσον αφορά στο σκοράρισμα, έχουμε κοντούς που πάνε κοντά στο καλάθι και ψηλούς που σουτάρουν από μακριά. Ο Μπράουνινγκ είχε 17.5 πόντους μέσο όρο στα τέσσερα φιλικά και ο Άσκα 13.5 πόντους. Σχεδόν δέκα πόντους ανά παιχνίδι είχε ο Ντιγκς και σχεδόν δώδεκα ο Ντούρεν ο οποίος, όμως, δεν έπαιξε καθόλου στα Μαυροσκούφεια.

Οι αριθμοί του Μαυροειδή είναι πιο εντυπωσιακοί αφού σε τρεις (και όχι τέσσερις) φιλικούς αγώνες είχε μέσο όρο 21 πόντους, και μάλιστα απέναντι στις ομάδες της Basket League, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο, έβαλε 23.5! Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι έκανε τουλάχιστον ένα double double αφού είχε και διψήφιο αριθμό ριμπάουντ.

Αναμφίβολα, οι φίλοι του Κολοσσού Η Hotels θα μπορέσουν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τη φετινή ομάδα στα προγραμματισμένα για την επόμενη εβδομάδα φιλικά με το Ρέθυμνο στο Βενετόκλειο.

Πήρε πιστοποιητικό για το πρωτάθλημα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε χθες κι εξέτασε τους πρώτους φακέλους για χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής στις ΚΑΕ της Basket League.

Ο Κολοσσός H Hotels ήταν η μία από τις τέσσερις ομάδες που πήραν επισήμως το «πράσινο φως» από την ΕΕΑ μαζί με την Κύμη, το Λαύριο και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Εκκρεμεί ακόμη το πρόγραμμα

Σε τρία Σάββατα από αύριο αρχίζει το πρωτάθλημα της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 κι ακόμη ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει προχωρήσει στον καταρτισμό του προγράμματος, αφού ακόμη εκκρεμεί η οριστική συμφωνία για την τηλεοπτική «στέγη» των ΚΑΕ που δεν έχουν συμβόλαιο.

Βέβαια, δεδομένου ότι αρκετές από τις ΚΑΕ έχουν μετακίνηση (πχ. ο Προμηθέας ταξιδεύει στη Ρόδο) αλλά και αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη, ο έγκαιρος προγραμματισμός είναι απαραίτητος αλλά μέχρι στιγμής η διοργανώτρια αρχή δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση του προγράμματος τουλάχιστον της πρεμιέρας.